15 november 2006

Några få steg från Götgatan

Dagens motionsförslag och reflektion: varför ska det vara så svårt att gå några få steg från Götgatans "puckel" i Stockholm, in på kulturhistorisk mark som förmodligen både Bellman och blåblodiga vandrat genom århundranden och sekel, till några riktiga små pärlor i Shoppingstockholm? Få är de avvikare från "shoppingrännan" runt Brunogallerian på Götgatan, men desto gladare blir man av denna avvikelse.

Jag menar de små charmiga butikerna
Wardrobe Stockholm, Öös och - på andra sidan om Götgatan - nätbutiken - som faktiskt finns i verkligheten just där - Branten. Idag tog jag mig ett "motionspass" och gjorde denna avvikelse från det tätbefolkade stråket på Götgatan först till Hökens gata 7 och Wardrobe Stockholm och därefter till Svartensgatan 12 och Öös.

I "garderoben" blir man mött av de förtjusande flickorna Ida och Malin som vågat ta steget och förverkligat en gemensam dröm - att öppna en alldeles egen klädbutik. Jag har alltid blivit störd av expediter i klädaffärer (och andra affärer) som "tvingat" sig på en med "kan jag hjälpa till med något" efter ungefär 0,02 sekunder i lokal. Det kan i o f s tolkas som att vara serviceminded, men jag har alltid reagerat med stress på sådant bemötande. Passar på att ge ett litet tips till butiksarbetare här när jag ändå är igång: låt kunden ta in utbudet själv en stund innan du hugger klorna i honom/henne. Flickorna på Wardrobe tillhör som tur är den kategorin som förstår att kunden behöver en stund för sig själv först, men svarar sedan på allt du vill veta i klädväg och hjälper glatt till med att fixa ett perfekt outfit för dig. Butiken är ljus, fräsch och känns minimalistiskt modern med en liten egen "touch". Här hittar vi märken som Nanso, Vadumsrum, Stories by Rikkemai, Nur Rock och Dr Denim. Tog lite kort när jag var där, men då jag absolut inte är något fotoproffs blev resultatet därefter. Den vinröda polon är från
Nanso och den fina långklänningen med smock där uppe och träd på är från Stories by Rikkemai. De söta flickorna är Malin t h och Ida t v i bild. Ska tillägga att fastigheten håller på att renoveras just nu - därav utanförfotot också.


Foto: Smartasmia


Nästa avstickare var Öös där jag för dagen möttes av Tina Olsson. Denna butik drivs av några duktiga svenska designers med stor potential - Tönt, Hervor, Ladies & Gentlemen, Drottningen av Saba, Fait och Karin Jacobsen. Förutom sin egen respektive design säljer de även några andra märken i butiken. Inredningen inbjuder till att sätta sig ner och ta en paus i tillvaron, medans kläderna inbjuder till shopping:-). Gick faktiskt visning för dem tidigare i höst (Drottn. av Saba-kläderna), vilket var jättekul. Filmsnutt från denna visning går att ladda ner på Öös hemsida. Väl värt ett besök!

Foto: Smartasmia

Nätbutiken Branten startades upp för något år sedan av Anna Branten, en serviceinriktad, klädtokig och mycket trevlig tjej vars mål är att förmedla kläder som hon själv gillar till gelikar. För dig som orkar ta de få stegen bort från Götgatan, finner du Annas butik på Repslagargatan 11. Dock är ju detta främst en nätbutik och vill du besöka butiken bör du därför maila Anna först så hon säkert finns på plats: info@branten.com. Du finner bl a Camilla Norrback, Ylva Liljefors, Baum und Pferdgarten och Eksempel hos Branten.

Sammanfattningsvis: rör på benen och orka gå de där extrastegen bort från Götgatan...;-).

Inga kommentarer: