01 februari 2007

Torsdagsspan

Foto: Smartasmia


Tjipp på er, era huliganer!

Idag har tant Smartasmia varit ute och rört på sig (läs rask promenad = motion...arghhh!). På Södermalm i Stockholm. I det område som så populäristiskt kallas "Sofo" i folkmun (läs Stockholmsmun).

Först träffade jag de väldans trevliga chicksen Sofia och Karin på King Lily, en charmig butik som öppnade upp i mars förra året. Där passade jag på att ta ovan bilder på tjusiga skor. Och ett supertips; kolla in stövletten längst upp till höger - kan det bli mer "rätt" undrar jag. Underbart skinn, underbar grå färg och spana in det silvriga fodret. Fantastiskt! Hade Smartasmia haft a) pengar; b) kunnat ta mig fram i hyfsat höga klackar hade jag definitivt slagit till på dessa bäbisar. Dyra var de, men vilket hantverk! 3250 SEK....och på detta 30% rabatt...blir det alltså 2275 SEK. De finns även i svart som synes ovan till vänster. Märke: Scorah Patullo. Nedan till vänster i bild en nyinkommen svart snygging från danska Mentor till priset av 2399 SEK. "Lillasyster" till höger ligger på 2199 SEK.

Under promenad träffade jag därefter en underbar tjej vid namn Eva. Kommer ett inlägg om några dagar. Sedan träffade jag flera trevliga flickor inne på Fift Avenue Shoe Repair. De log så sött och var så himla trevliga (som vanligt där) och kläderna pratade så fint och lockande till Smartasmia så det blev en tröja därifrån. Hoppas inte att Herr Boudoir läser detta, ty då får jag stå i skamvrån. Förlåt också till fröken Käthe, ty nu råder hennes "Februariköpstopp". En bra idé.

Synd att den inte funkade på Smartasmia...

Slutligen träffade jag ännu en trevlig tös. Det kommer ett inlägg ytterligare lite senare omkring detta möte.

Nu var jag allt lite hemlig, va.

13 kommentarer:

Mill sa...

Nu gör du mig nyfiken! Spännande! Sen blir jag lite ledsen i ögat också för att jag är student och inte har råd att köpa de där underbara som du har varit och tittat på. Jag tröstar mig med att allt (jag menar allt) kommer lösa sig när jag börjar jobba (för alla som jobbar är väl rika, eller hur var det nu?)

Smartasmia sa...

Mill-skruttan: förlåt att jag gjorde dig ledsen i ögat! Vet hur det känns att inte ha råd..Har ju själv pluggat sen -91 och har nu ett megastort studielån som jag betalar på och en doktorandlön som inte riktigt motsvarar min kompetens...Vi får hålla ut!

MiaShopping sa...

Vilken spännande shoppingrunda du varit på! Jag gillar verkligen skomärket Mentor. Köpte ett par på C.o.e.t i våras.

Smartasmia sa...

Miashopping: kul! finfina skor och bra kvalitét verkar det som:-) tjipp

fruitcocktail sa...

Åhhh underbara skor!!! jag får också drömma:) Har också ett köpstopp typ resten av våren;)

Smartasmia sa...

Hehehe..Fruitisen, samma här..samma här:-)

Mary sa...

Hemlighetsfull var du verkligen! Stöveln där skulle passa hemma hos mig. Bara priset då förstås som inte riktigt passar in ha ha!

Smartasmia sa...

Mary: hehehe..man får ha lite hemlisar ibland. Och jope..de är dyra, men ack så fina. Tjipp

Kerstin sa...

Wow - vilka skor alltså :)

Stina sa...

Det ligger i detaljerna! Har två par finskor där det ena paret är rosametallic innuti, och det andra guld :) Känns alltid lite extra fint.

FASR har bra service kan jag meddela! Har aldrig varit där, men har fått hemskickat en grym tshirt med snabb leverans när den tagit slut i butik här i götet.

Smartasmia sa...

Kerstin: visst var de! tjipp sötingen:-)

Stina: japp - det är trevligt folk bakom FASR:-)

Käthe sa...

Jag tror inte det är sant. Är mycket chockad. :))

Smartasmia sa...

Käthe: jag erbjuder madame mina djupaste ursäkter för detta bedrägeri. I skola göra bättring!