31 mars 2007

Den ulitmata 70-talaren

Foto: tålamodig och go expedit på Whyred samt Smartasmia


Igår var Smartasmia ute på en fredagspromenad. Gjorde så skilda saker som att a) bli "uppraggad" av underbar tjej som vågade fråga var jag köpt mina knallgröna strumpbyxor som skymtas i bild ovan.....b) besökte Wardrobe Stockholm för andra gången på ett dygn bl a för att kolla in om de hade några marsipanägg kvar från shoppingkvällen på onsdagen....c) befann mig hos underbara Camilla Norrback med stab i hennes fina butik på Norrbackagatan 60...d) gjorde ett litet besök i Whyredbutiken inne i Brunogallerian för att fota ett par brackor jag spanat in åt er:-).

Smartasmia har funnit de ultimata 70-talarna i form av perfekt utsvängda och lagom höga Whyredbrackorna "Marja". De är så perfekta att det nästan gör ont att skåda dem. De gör i a f mig lycklig. Ville plåta dem för er då de inte finns på hemsidan eller var med på s/s 07-visningen. Hmmm...tant Smartasmia har ju liksom upplevt "originalmodellerna" på liknande brackor när det begav sig så jag tycker att jag har lite rätt att uttala mig här. Färgen är också ultimat..perfekt urtvättade. Och så de karaktäristiska myntfickorna fram och snygga bakfickor. Dessutom var de sådär underbart skönt "ingånget-slitna-men-ändå-helt-nya-denimisar".

Namnet "Marja" har de tydligen fått efter namnetös på Whyreds huvudkontor vars originalbrackor inspirerade till ovan modell. Bara en sån sak.

Priset låg på 1500 SEK om jag inte minns helt fel.

17 kommentarer:

Missy sa...

Ser ut som riktiga softar-jeans. Ser väldigt fina ut :-)

Smartasmia sa...

Missy: jope - de är rackans så fina:-) tjipptjipp

Fröken SötSur sa...

Ser skitfina ut!

Atta & Linda sa...

super snygga! dom liknar Acnes "Lena" som är superheta...Atta kan inte sluta tänka på dom.

Mia sa...

Mmmm, de var verkligen snygga! :) Låter som en trevlig dag annars...

stina sa...

Jätte fina!!! Är inte beredd att lägga 1500 spänn på något som jag vet bara kommer användas några få gånger. Men snygga var dom!

Smartasmia sa...

Fröken sötsur: de är helt OK i verkligheten:-) kram

Atta & Linda: välkommen hit:-) Japp - jag håller med om att de liknar Acnes "Lena", men de här var nästan ännu mer autentiska 70-talare. Fina hur som helst:-)

Mia: hejhopp:-) japp - det var en jättebra dag!

Stina: hej snyggingen:-) håller med om det - men jag hade nog använt dem hyfsat ofta. Dock har jag ju mina röda Tradera-La Paz:-) kram lillsnuttan

Mary Lady Luck sa...

Vad gulligt att de är döpta efter en original-Marja :)

Smartasmia sa...

Mary LL: hej hjärtat där:-) Japp - visst är det! Kram och ha en skön lördagskväll där.

Briljanter sa...

Wow, retrocoola!

Smartasmia sa...

Briljanter: hehehe...japps - de är helt OK! Och du är välkommen hit förstås:-) tjipp

Annie sa...

Så coola :)
Jag är så nöjd med mina vida jeans från Topshop, bättre pris men vi får se om de håller ihop...

Käthe sa...

Så snygga! Jag ska kika efter ett budgetalternativ. :)

Smartasmia sa...

Annie: aha..du har hittat på Topshop. Vill hemskt gärna se ngn gång:-)

Käthe: japp - jag håller med! Och det finns ju hyfsat mkt budgetalternativ...dock var de här riktigt sköna:-) tjipp

benedictus sa...

Åh, jag gillar Whyred. "Fyndade" en vårjacka därifrån, jag känner mig lite anti parkor så det var trevligt med en nättare modell.

Smartasmia sa...

Benedictus: Aha...ett Whyred-fynd:-) Har sett några riktigt finfina vårjackor därifrån! Grattis till ett förmodat mkt lyckat köp:-) tjipp

Anonym sa...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!