28 mars 2007

Överdimensionerade fynd och kundservice

Foto: Smartasmia


Igår var Smartasmia ute en sväng på stan, vilket resulterade i ovan överdiminesionerade fynd. Klickfingret fick vila när jag besökte några reella butiker.

Käthe berättade härmomdan om ett potentiellt fynd som sedan rann henne ur fingrarna p g a fel storlek och strul med mail. Smartasmia hade rätt storlek och kunde gå från helcoola streetbutiken CalirootsBrunnsgatan 9, Sthlm, med ett par Reebok "Freestyle". Toppenservice på plats och trevligt bemötande av Mattias och de andra i butik. Förstår ändå Käthes frustration över utebliven mailkontakt (som sedan verkar ha rättat till sig) - nu när allt händer så otroligt snabbt gäller det att kunna hänga med i svängarna. Kanske förklaringen låg i att butiken faktiskt inte öppnar förrän 12 och därav dröjesmål i mailkontakten. Vi modebloggare kan ju ibland få till en otrolig "hypning" av en sak och då går det snabbt som i fallet med Reebok:sen - inte alltid lätt att hinna med och jag har full förståelse för det. Hur som helst verkar det ha löst sig också för goa Käthe.

Tvärtom diskussionen hos Käthe vad gällde storlek på Reebok, valde jag att faktiskt ta en halv storlek över min vanliga även om det innebar en halv cm space mellan stortå och skoslut. Jag gillar nämligen att kunna röra lite på tårna i sneakers och så slipper man ev. fula märken i skon efter ens tår. Just Freestyle-modellen sitter ganska tight på foten och går att justera hyfsat bra i o m både kardborrband och snörning, vilket gjorde att de trots lite stora fram satt som en smäck när jag gick med dem. Smaksak det där, men bara så att ni vet att det inte gör ont att köra lite "överdimensionerat" här.

I och med att jag redan befann mig på Brunnsgatan, passade jag på att slinka in till finfina Jus-butiken alldeles brevid Caliroots - på Brunnsgatan 7 - för ett litet span. Hade nämligen då de körde sin vinterrea fått syn på en överdimensionerad kavaj från Back by Ann-Sofie Back som jag haft svårt att glömma. Nu var den undanhängd på lagret, men den fanns kvar! Istället för utgångspriset på 1799 SEK, pyntade jag 900 SEK för den. Kanske används på Modette-festen över klänningen från by Petrine L som jag beställt från Shopaholic. Apropå god kundservice kan jag verkligen rekommendera både Jus och Caliroots - även om jag personligen har mest erfarenhet från Jus. Om någon är intresserad av kavajen, fanns det en kvar på lagret om jag minns rätt, i storlek S (vilket en vanlig M kan ha lätt).

Slutligen blev det ett par knallgula 80-talsinspiererade Vagabondskor i modellen "Ares" för 499 SEK på Nilson skor.

23 kommentarer:

Annie sa...

Gaaaaaaaaaaaah! Ares! Damn! så snygga ju :D
Mycket bra shoppat, du är duktig!! kram

Smartasmia sa...

Annie: hehehe..jag vet inte riktigt om Herr Boudoir håller med om min duktighet i detta fallet;-) Fast han tyckte faktiskt att jag handlat "förståndigt"...vilket jag tolkar som ngt otroligt för att komma från honom:-). Och tack:-) Gult får mig faktiskt på bra humör och dina ballerinor var ytterligare en påminnelse därom. Och jag hoppas att du kommer på torsdag! tjipp

adoremy sa...

åh va härligt! skit snygg kavaj! jag, ehm.. kanske ska slå till på en smålandskasse idag från svenskttenn.. med en sån så behöver sommaren inte vänta längre:) ciao!

Smartasmia sa...

Adoremy: det tycker jag låter som en ypperligt bra idé...med smålandskasse (jag är ju småländska:-)) - och den är himlans så fin OCH somrig:-) tjipp och tack:-)

Johanna sa...

Vilka snygga saker du fick med dig hem. De gula ballerina ska jag kolla in imorgon de var riktigt snygga. Kram

Smartasmia sa...

Johanna: tack vännen och kram tillbaka!

MiaShopping sa...

Åh va härligt med en massa shopping. Bra fyndat!

fashionholic sa...

tack för din söta kommentar på min blogg ;) du är alltid välkommen in där hihi. Snygga saker du shoppade loss på.. gillar de gula skorna skarpt!

Smartasmia sa...

Miashopping: tack:-)

Smartasmia sa...

Fashionholic: tack detsamma:-) Och du är välkommen - ska som sagt bli kul att följa din blogg! Jope - gult gör mig glad:-)

Mia sa...

Du har verkligen slått på stort!! Men det verkar vara bra köp. :)Har du visat klänningen från by Petrine L som finns på Shopaholic, vilken är det?

Smartasmia sa...

Mia: vet inte om den finns kvar utlagd längre - tror att Taru sålde slut på den. En svart kortärmad historia med djup ringning bak i rygg. Jope - men nu är det stopp:-) tjipp

shopoholychic sa...

Vilka grymma fynd! Jag börjar redan få panik över Modettefesten! Vad ska man ha på sig? Jag har inga festkläder. Gaah.

Ida sa...

Schyssta fynd vännen!! Ser verkligen framemot att ses på modettefesten. Jag har inte börjat fixa och sy på min outfit ännu men det tar sig nog ;)

Smartasmia sa...

Shopoholychic: seså lilla sötisen där - tant Mia råder: det behövs egentligen inte ngt extra - du är unik precis som du är (du har visat en hel del helschyssta outfits, liksom)! Jag vet i sjutton om jag ska ha det jag nämde i inlägget..normalt brukar jag inte bry mig så mkt om vad jag har på mig när det vankas inbjudningar: tänk själv scenariet: en massa fashionistas som "get-together" och försöker överösa varandra i sina beklädnader..Mitt tips är att klä sig "festligt vardagligt" - alltså inte klä upp sig till tänderna = då kommer du att märkas/sticka ut om det är det du vill och jag tror att folk mer uppskattar det än att de flesta dyker upp i likadana neonnaglar, minimarketbomberjacka, parkas eller överdimensionerat (läs jag har inget emot det - jag försöker bara belysa att det här är ett extramfall där "gräddan av modefolket i Sverige" samlas = det kommer att vara en massa hypade plagg och märken där..klä dig därför "vardagligt" eller "du" för att bryta;-)). Tjipptjipp

Ida: tack hjärtat! Jag shoppar mina kläder för att bli glad och det gula och det stora i ovan gör mig på bra humör:-) Kul att se ditt egensydda! Kram

Linda K sa...

reebokarna är typ det skönasteman kan gå i! jag har också rätt stora :)

Smartasmia sa...

Linda K: japp - håller fullständigt med fröken där:-) Kram

Leontina sa...

Du måste visa kavajen på! =)

Smartasmia sa...

Leontina: sure bönan:-) Jag ska så fort jag hinner:-) Kram till favvis-Leontina´n

Vera sa...

Du är en riktig proffsshoppare! Verkligen härliga köp!
Kram

Smartasmia sa...

Vera: hehehe..Herr Boudoir ska inte få läsa det där med proffs;-) Tack för kommentaren, söt-Vera´n!

Käthe sa...

Vilka fina fynd. Och du har gett mig hopp - nu kanske de passar mig trots allt i ett halvt nummer för stort. :))) Tack!

Smartasmia sa...

Käthe: läs även Linda K:s kommentar ovan - även hon kör med större storlek..fick det också rekommenderat av försäljaren:-) tjipp och lyckat till med skorna!