13 april 2007

Cruiser-Smartasmia

Foto: Lowlife och Brooks


Freitag igen och alltså snart helgigen. Yihoo!

Från glamorösa Modette-festen till en annan sida av Smartasmia; den sidan som kräver lite bus i tillvaron (läs medelålders kvinna som vägrar inse sin rätta ålder).

Smartasmia köpte en "beachcruiser" (en slags "pojkig" cykel som har sitt ursprung i 60-talets surflivsstil i Kaliforniern; surfare använde dem för att "cruisa" fram på sandstranden när de inte surfade) redan 1997 och jag älskade verkligen den cykeln. Ca 5 år senare var det plötsligt någon som i ett utbrott av avundssjuka (?) beslöt sig för att sparka sönder den när han/hon inte kunde bryta upp säkerhetslåset till den i det låsta cykelrum den förvarades i. Då blev jag hyfsat ledsen... Cykeln jag skaffade sedan var en klassisk citycykel - en Skeppshult Elit, vilken liksom aldrig blev "du" med mig. Skeppshult gör rackans så bra cyklar, men efter att endast ha använt den ca 10 ggr sedan den köptes 2005, insåg jag att jag längtade alldeles för mycket efter en "buscykel" igen.

Igår hämtade jag hem åket ovan från Gamla stans Cykel som hade "modifierat" den åt mig efter inköp hos Lowlife förra veckan. Jag bytte in min i stort sett nya Skeppshult mot nya cykeln så jag kom undan med någon tusenlapp i slutändan. Förutom ovan sadel från engelska Brooks, har det tillkommit en "clowntuta", 2 kromade backspeglar, tärningsventilhuvuden, lyse och snart också ett kromad stänkskydd där bak.

Nu kan Smartasmia snart ut och buscykla lite igen.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Åh. Vilken lycka! Vill också ha en buscykel. Det får bli nästa sommar när jag förhoppningsvis har ett jobb och lite mer slantar att röra mig med :)

Annie sa...

Häääärligt!! Att susa fram på en cykel är en så härlig känsla!
:)

Smartasmia sa...

Shopoholychic: japp - jag rekommenderar en daglig dos av buscykling...och jag rekommenderar också minst en genomtänkning innan man gör som jag (lägger sina sista par tusenlappar på cykel och förlitar sig på att underbara Herr Boudoir infriar löfte om att handla mat resten av månaden "för att se mig lycklig"...)! Tjipp vännen - och självklart får du provcykla nästa gång du är uppe:-)

Annie: japp - fast förut susade jag fram (läs med Skeppshult:en) - nu "glider" jag fram;-) kram sötnos

Kerstin sa...

Så jävla cool cykel alltså...

Smartasmia sa...

Kerstin: japps - och jag är lycklig när jag cyklar på den:-) tjipp liten

MiaShopping sa...

Vår och cyklar, underbart! Då kommer man alltså se Smartasmia cruisa runt på söder på en cool bike.

Mill sa...

Vilken härlig cykel. Den ser man ut att åka bekvämt på! Men vilka vandaler som inte kan låta cyklar vara ifred. Själv har jag förlorat 3 cyklar, samtliga låsta och inlåsta. Jag misstänker att de hamnade i hamnen och slutligen på en fartyg för vidare färd mot öst...

Smartasmia sa...

Miashopping: det finns en överhängande risk för denna syn:-) tjipp bönan

Mill: Tack:-) Japp - den är hyvens OK! Och det är jäkligt annoying att folk inte kan lära sig att respektera andras saker - alt. hålla sina långa fingrar borta... tjipp

Käthe sa...

Hm...medelålders? Därav din visdom. :)
Blir det en cykel eller vespa?

Smartasmia sa...

Käthe: hehehe..tack:-) Det bidde ju en cykel först och främst, men drömmen om en Vespa lever vidare! Kram sötnosen

Sara sa...

Åååh vad fin! Det är så tråkigt när något sånt händer, när någon inte kan låta någon annans saker vara ifred. Hoppas du får cykla låååångt med denna cruiser!

Smartasmia sa...

Sara: hoppas jag med:-) och tack! tjipp sötnosen

Missy sa...

Den där cykeln är något av en dröm för mig. Supernajs!

Smartasmia sa...

Missy: du får lan prova den när du kommer hit nästa gång! Tjipp:-)