04 april 2007

Dagens hjälte

Logga: All Posters


Det var ett tag sedan denna kategori togs upp här. Dagens hjälte går till en massa sköna människor idag:

Till er finingar som kommenterar här på Monokel. Det är väldigt trevligt att läsa och om jag tar tid på mig att svara ibland beror det på att jag mellan varven jobbar på en avhandling som förhoppningsvis kommer att bli klar så småningom. Till människor i vardagen som vågar hjälpa andra, som vågar bjuda på ett leende till en främling, som reser sig upp för en höggravid eller en trött eller en gammal människa på bussen. Till folk som pratar tyst i sina mobiler. Till sjuksyrran som förser min mamsepluppa med omtanke, medicin och kärlek på sjukhuset just nu. Till Herr Boudoir som står ut med mig (för det mesta).

Dagens antihjälte (nej - det är inget återkommande tema)....

....går till ett blogginlägg från igår på Modette kallat "Pretentiös kassakossa".

Smartasmia tycker inte det är OK att kalla någon som man förmodligen inte ens känner för en "pretentiös kassakossa". Det lämnar tvärtom en fadd smak i min mun (och det drog ner mina förväntningar inför tidningen/webplatsen ett snäpp, tyvärr). Ödmjukhet, någon? Förmåga att se något ur olika synvinklar? Nej...jag tycker det känns som ett försvarstal av någon som känner sig lite trängd, möjligen. Vad vet jag.

Update:
Även om det nu tillkommit en förklaring i ovan nämnda blogg tycker jag fortfarande att det som skrivs om Sisela är i grövsta laget. Det var inte boken i sig och kassakossa jag reagerade mot. Tjipp!

12 kommentarer:

Mill sa...

Det blogginlägget måste jag läsa! Ha en bra dag.

Smartasmia sa...

Hehehe...var just inne hos dig:-) Ha en superskön dag själv, lillskruttan där!

Annie sa...

Tack själv fina du! För mig är det självklart att kommentera, känns viktigt att meddela att jag läst och reflekterat :)

Puh, skrev de så på modette, trist!!

Smartasmia sa...

Annie: ha en helt sagolik dag, vännen - och jag håller tummarna för att det blir en bra dag med ett bra resultat (fler till jobbet):-)

Cajsa sa...

Vad sur jag blev när jag läste hennes (Lisas) inlägg! Tyckte artikeln med Sisela var väldigt intressant, och ett skönt avbrott med lite realism för ovanlighetens skull. Det är ju tyvärr väldigt lätt att fladdra med i konsumtionshysterin : /

Smartasmia sa...

Cajsa: tacktack för din kommentar! Jope - jag blev lite småputt jag med..därav inlägg om. Ha en skön dag där:-)

Käthe sa...

Jag tror man allmänt ska tänka sig mycket noga för innan man kallar personer för saker på bloggen, så jag instämmer helt. Vi verkar gå mot hårdare bloggtider. Och jag tänker då inte följa efter. :)

Smartasmia sa...

Käthe: tror du har rätt i mot hårdare tider...och jag gillar inte heller..alls! Kram och tack för synpunkten:-)

Mary Lady Luck sa...

Vad fin du är som uppmärksammar de små sakerna man kan göra för varandra, och hoppas att mamsen är på bättringsvägen.

Vad gäller Modette-inlägget tyckte jag att det var väldigt märkligt, känns som om ngn tog det hela alldeles för personligt. Konsumtion & livsstil är ämnen som måste få diskuteras ur olika synvinklar och ibland kanske någon får läsa något de inte håller med om, men det ger ingen rätt att komma med person-angrepp. Då sänker man ju enbart sig själv vilket säkert inte är avsikten.

Smartasmia sa...

Mary LL: tackar så mkt för din åsikt! Och jag håller med om det som du säkert anar:-) kramkram

Missy sa...

Bra inlägg! (Jag tänkte skriva något mer, men min hjärna fungerar inte helt tillfyllest ikväll...) Hoppas din mamma mår bättre, kram :)

Smartasmia sa...

Missy: tack sötnosen där! Ja, mamsen mår lite bättre; kvar på sjukhuset dock. Tack för omtanken! tjipptjipp