21 april 2007

Grandpa butik dos


Foto: Smartasmia

Godmorgon gott folk! Det är Helgigen och redan lördag. Prognos: snålblåst. Typiskt aprilväder alltså. Övervägande molnighet och en hel del hippa människor i Sthlms innerstad.

I torsdags var Smartasmia och Herr Boudoir på mingel för slöfockar som inte orkade gå på den riktiga invigningen av Grandpas nya butik i Stockholm. Nyförvärvet är stort och flådigt och ligger på Fridhemsgatan 43, Kungsholmen - till skillnad mot andra butiken som man hittar på Södermalm med adressen Södermannagatan 21. Södermalmsbutiken är också flådig, men inte riktigt lika stor.

"Farfars" själ vilar tungt och skönt också över butik dos, vilket vi konstaterade på mingel där. Några andra som också hittat dit var en kär bloggerska och hennes Herr T som snart - mycket snart - ska i sta och gifta sig. Inte illa! Ena halvan av detta par kan ni beskåda i bild längst ned i detta inlägg.

I ovan bild syns två av de tre "farfäderna"; Anders och Jonas. Farfar Martin var snabb som en vessla och hamnade aldrig på bild. Dock var han där. I bild kan också avnjutas skåp med schyssta solglasögon, Velourinstallation på vägg, Grandpaakvarium samt ett smakprov på snygga smycken som går att handla där (vi talar rediga pimpklockor från Vestal och längst fram i bild ringar och halsband från Dada's Diamonds).

Foto: Smartasmia


Den trevliga butikspersonalen fick oss att känna oss välkomna där. På övervåningen fanns en möbelavdelning med en massa trevligt. Till exempel ovan gröna köksmöblemang. Något annat grönt var välkylt och smakade gott.

En herr E kan också skymta minglandes i ovan bild med något grönt i handen. På sig har han svarta manchesterbrackor, röd slips, Filippa K-rock och en oklanderligt busig frisyr. De bulgariska skodonen syns ej i bild, men finns där låter Herr E hälsa. Hans trevliga flickvän fröken M gjorde oss också äran, dock något senare så hon kom inte med på bild.

Bland inredningsprylar i butik fastnade jag bl a för ovan fina fabriksbyggnader i porslin samt ett axplock saker från Areawear (från New Yorks moderna museum) i form av lampa med digitala siffror och gorillaaskfat. Väckarklockan är också fin.

Foto: Smartasmia; dagens beklädnad visad av Annie, Annie i Smartasmiatillverkade maskningssolglasögon och fina kakisaken samt fina kakisaken från Won Hundred i egen majestät

Slutligen visas ovan en finfin hybrid mellan ponscho, kakiskjorta och trench från danska Won Hundred. Någon som blev väldigt förtjust i denna lilla sak (1699 SEK...tänk vad billigt Herr T...den kunde lika gärna ha kostat det dubbla) var ovan nämnda bloggerska som även ställde upp på dagens beklädnad med nyshoppat hjärthalsband, fina lackskor, linne, pennkjol, kappa samt finfin väska.

11 kommentarer:

Mill sa...

Oj oj så mycket trevligt! Och kära Annie var ju ursnygg!

Smartasmia sa...

Mill: japp - det var en helt OK tillställning:-) Jope - hon var ett litet proffs där! tjipp:-)

Kerstin sa...

Åh, jag tokdiggar Grandpa :)

Smartasmia sa...

Kerstin: japp - det är ett skönt häng där:-) kram

Mickis sa...

Låter som en härlig tillställning!
Å du, du är utmanad:)

Annie sa...

Hihi :D Kände knappt igen mig själv!
kram kram

Smartasmia sa...

Mickis: japp - det var soft:-) Och jag ska kolla upp hos dig! Kram

Annie: åjo....nog känns en sån pingla igen, alltid:-) kram tillbaka!

Sophie sa...

Farfar Jonas är en riktig sönos!;)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

Smartasmia sa...

Sophie: hehehehe..fast jag var allt lite taskig och kapade hans hår lite tight här (läs det var svårt att se mot en mörk bakgrund). Sorry Jonas! Och ha en underbar söndag, tjejen:-)

yeh-yeh girl sa...

Fan hade dom öl, man skulle vart där.

Smartasmia sa...

Yeh-Yeh girl: japp - saknade dig juh! Och en liten fika i veckan, månne?? Tjipp:-)