20 maj 2007

Dagens Burfitt

Foto: Julia Hetta, modell: Ania, © Burfitt

Solen skiner för tillfället i Stockholm.

Smartasmia håller på att vakna till efter Dalaresan och vad gör man det bättre till än ovan vackra bild från Lovisa Burfitts aw 07. Kom över lite pressbilder från denna "nygamla" Smartasmiafavorit till designer och kunde inte bestämma mig för vilken jag ville publicera här. Därför blir det ytterligare 5 dagar framöver en "Dagens Burfitt". Håll till godo - och tack till fröken Burfitt förstås!


Lovisa gick ut
Beckmans 1998 och startade det året även upp märket Burfitt. Hon fick ett stort genombrott i samband med sin utexaminering från Beckmans och ffa med ett par jeans med nitar på bakfickorna. Det kan vara tufft att få så mycket uppmärksamhet på en gång, men trots en viss tveksamhet till att fortsätta i det hetsiga tempot som designer, drev Lovisa sitt märke fram till 2002 då hon flyttade till Paris. Dock ville hon satsa vidare på sin talang som illustratör och gjorde även så under åren där i kombination med sitt klädskapande.

Efter några års "tystnad" kring Burfitt är hon nu tillbaka som en klokare, erfarenhetsrikare och spännande designer igen - en av mina personliga favoriter.
För lite "flashback" till hennes pågående kollektion, se tidigare inlägg här.

11 kommentarer:

Missy sa...

Lovisa Burfitts kläder är mer som konst än kläder. Fast lättare att ta med sig. Lättburen konst :-)

Annie sa...

Så vacker bild. Burfitt är en favorit här också vill jag lova :)

Johanna sa...

Hon kommer från Strängnäs från början det är inte långt ifrån mig. Så det är mycket om henne i lokamedia. Kul att det går bra för henne, nu ska hon ha en utställning i sin gamla hemstad den ska jag besöka hade jag tänkt. Både konst och kläder ska hon ställa ut. Hoppas du hade en trevlig helg i Masjävlarnas rike. Kram

Smartasmia sa...

Missy: håller fullständigt med fröken där - vackert som konst:-)

Annie: välkommen hem igen:-) Och kulkul - vi får bilda fanclub!

Johanna: häftigt! Jag skulle hemskt gärna vilja gå jag med:-) Du får hälsa! Och jag kom hem helskinnad från de där uppe igen:-) tjipp

AC sa...

Men å vilka fina gejer det var där då! Kollade in det förra inlägget... Ja tack till det!!! Hoppas helgen var bra? Nu är det vardag igen... Hej och hå!

Lolita Loco sa...

Nu fick du mig att längta till hösten ju. ;)

Smartasmia sa...

AC: visst är det:-) Jope - hennes sommarkollektion går inte av för hackor direkt...! Helgen var helt OK - avslutade med en rejäl promenix i Sthlm idag med tillhörande fika i solen:-) Vi får försöka stå ut med vardagen i veckan; ha det bra så länge!

Lolita Loco: ajaj..inte meningen:-) Fast i kombo med Burfitt är det rätt OK ändå;-) tjipp

Mickis sa...

Finfin bild och härlig kollektion! Tack för tipset...vet itne vad man skulle gjort om man missa denna härlighet!

Smartasmia sa...

Mickis: du är välkommen sötnosen där:-) Kram

Stina (Klädstrecket) sa...

Dagens burfitt - så vitsigt! :)

Ja, jag önskar att hennes priser var lite mer humana för jag är ett stort fan.

Smartasmia sa...

Stina: japp - samma här:-) Kram sötisen