03 maj 2007

KaosshoppingOj.oj.oj.

Smartasmia är nyss hemkommen från en liten runda till c/o Stockholm och den idag påbörjade stängningsutförsäljningen där (de stänger igen i början av juli och Gina Tricot flyttar in istället).

Att ta sig in - och framförallt att ta sig ut därifrån var förmodligen det närmaste jag lär komma att återuppleva sin födelse i vuxet tillstånd. Vi pratar mängder av folk och vi pratar barnvagnar (!), barn och hundar (!) i denna klump av människor som försökte kliva över varandra. Jag är mest fashinerad över hur man tänker när man försöker ta sig in i detta kaos med en barnvagn...eller med en rädd stackars hund i famnen. Jag tänker inte hacka på småbarnsföräldrar, men faktum är att jag har träffat en hel del sunda sådana och jag misstänker starkt att jag inte hade hittat dem i ett sådant kaos. Tänk om det händer något? Det är ju inte bara barnet som hamnar i fara då, utan folk som försöker ta sig över/förbi barnvagnen. Det är ganska lätt att det händer något när det samlas så otroligt med människor på en begränsad yta. Nämnda hundar är väl kanske inte heller någon hit att utsätta för den enorma stress det måste medföra för de stackarna....

Ja, ja...nu var det färdigmoraliserat för denna gången. Smartasmia träffade på ett bekant ansikte på väg in i a f och tog sällis med henne. Det kändes tryggt och bra (läs vi stöttade upp varandra när attackerna från alla människor kom). Det blev ett par saker handlade som jag ev. återkommer till senare.

Så länge...over and out.

17 kommentarer:

Johanna sa...

Så var det på vissa ställen i Köpenhamn det är inte kul inte. Spännande att se vad du handla.

Smartasmia sa...

Johanna: japp - lägger upp bild om ngn dag:-) kram

MiaShopping sa...

Oj va jag är nyfiken på vad du har shoppat. Jag hade gärna varit där och fyndat idag men jobbet måste gå före :(

Missy sa...

Gah! Kan man få "Vanessa Bruno-ångest"? I så fall fick jag det just. När jag tänkte på alla fina Vanessa Bruno-kläder som någon annan än jag varit och köpt billigt-billigt. De var ju till mig de där kläderna! Jag hade kunnat tänka mig en Marc Jacobs-väska också. Och kanske lite Nars-smink. Men inget mer. (Nej, nu ljög jag, klart jag hade kunnat tänka mig mer...)

Mill sa...

Jag älskar när du moraliserar lite. För du har jämt rätt!

Mickis sa...

varför kan inte folk lämna barnen hemma när de är så? Det är ju itne rätt mot någon att knö in dem där och hundarna...suuuuck!!

Kul att du hitta lite ändå! Ser framemotatt se vad de bidde!

therese sa...

Lät som det var lots of folk. Jobbigt med för mycket folk på samma ställe så man bara får trängas tycker jag. Spännande o se shopping resultatet=)

Karin sa...

Hej! Vet du vart man kan köpa whyredkläder på internet? Jag har kollat igenom en massa svenska webbshopar, men hittar inte :( Kan du hjälpa mig? :) Kram!

Smartasmia sa...

Miashopping: det kommer ett inlägg endera dan:-) Kram gumman

Missy: haha! du lyckas med bedriften att summera c/o stockholm i dessa väl valda rader:-) Och du är ju inte ens stockholmare! Jag = imponerad tjipp grynet där

Mill: hehehe..tack sötnosen; jag gillar att vara moraliserande ibland:-) Kanske inte rätt varje gång..men på god väg;-) kram sötisen

Mickis: ahh...skönt att höra att fler tänker som jag (läs började bli orolig för att jag var övermoralisernade här). Kram och jättetjipp till världens bästa Mickis:-)

Therese: tjipp bruttan:-) Japp - jag är med dig där....mkt folk = snudd på panikångest. och jag lägger ut shoppingen så fort jag kan:-) krams

Karin-sötisen: aha! jag hade börjat sakna din kommentarer! Tyvärr säljs inte Whyred på någon webshop än så länge; men är det ngt du väldigt gärna vill ha så kan jag kanske hjälpa dig; jag bor ca 400 m från en Whyredbutik; maila mig i så fall:-)

Linda K sa...

jag hade barnvagn med mig på Karl Lagerfeld for H&M-släppet på hamngatan jag. fick massor av skäll av arga tanter. hade jag vetat att det skulle bli ett sånt kaos hade jag såklart lämnat barnvagnen hemma.

Smartasmia sa...

Linda K: ber om ursäkt om jag sårade ngn här - men det är bara min åsikt. Och jag är tämligen säker på att även dessa mammor är superbra småbarnsföräldrar....bara det att de kanske inte tänkte så långt innan. Det jag inte greppade var att de inte vände om när de såg folkmängden, utan bara ställde sig mitt i detta kaos. Och att du är en superbra mamma är jag inte ett gram osäker på:-) tjipp

Linda K sa...

no offence! jag håller med dig om att det är smartare att lämna vagnen hemma. men ibland vill mammor också vara med och fynda :D

Smartasmia sa...

Linda K: självklart, pyret där:-) tjipp

Jenny sa...

Det var verkligen en sjuk rea ifråga om folkmängd! Men vad gör man inte för att få lite trevliga saker med sig hem för lite mindre pengar än vanligt :)

Smartasmia sa...

Jenny: exakt! Fast jag undrar om det egentligen var värt DEN kalabaliken... Tjipp:-)

Anna sa...

Karin - Whyred säljs på YWFS.se och zooovillage i alla fall, även om det inte är allt.

Smartasmia sa...

Anna: ahh..jag tänkte inte så långt; tack för tipset och för att du hjälpte till:-)