07 maj 2007

Silverpenna

Foto: Smartasmia


Vecka 19 har slagit till i ett töcken av dis över Stockholm. Regnet hänger i luften och termometern börjar krypa nedåt igen. Detta till trots är vi faktiskt en vecka närmare sommaren nu.

Smartasmia handlade från svenska nätbutiken Blush för ett tag sedan. Ville få tag i en silverfärgad ögonpenna för att få till en bra effekt mot min silverskugga. Urban Decay Glide-on eye pencil har fått stora lovord från Hotspot bland recensioner på Blush, men där fanns samidigt en annan recensent som endast gav den en Blush-stjärna av fem och efter att ha använt den vid ett par tillfällen nu är jag snarare böjd att hålla med den senare. Pennan var långt ifrån vad jag hoppats på med glitterflagor som kom in i ögat, svårvässad och var den där "glide-on-effekten" tagit vägen undrar jag fortfarande. Dessutom blev den hyfsat dyr när portot för denna lilla sak ligger på 39 SEK; lägg till de 149 SEK den kostar så är vi uppe i den "facila" summan av 188 SEK. Det var den definitivt inte värd...

För att inte låta alltför negativ denna måndag, ger jag Blush full pott vad gäller leveranstid. Passar samtidigt på att ge ett litet omdöme för det Smashboxpuder jag köpte förut. Det, däremot, uppfyllde min förväntan på produkten och jag kan rekommendera detta "glanspulver" så här inför sommaren - även om den funkar ypperligt till min ännu vinterbleka hud också (vilket ju bara är en bonus). Lättast att applicera med en "fjäderborste" för min del, dock är ju detta högst individuellt vilka redskap man föredrar.

Det behövs inte speciellt mycket puder för att få till en fin effekt och själv använder jag den som highlighter både precis under ögonbrynen och även ngt under ögat - det tar bort fokus från ev ålderstecken där. Används med fördel även på vanliga "rougeställen" i ansiktet som hakspets, näsrygg och kindben och för lite extraflärd i dekolletaget.

13 kommentarer:

Linda K sa...

blev också sugen på den efter att ha läst hos hotspot, tack för avrådan! hoppas du hittar nån annan bättre istället :)

Smartasmia sa...

Linda K: hoppas jag med:-) tjipp

Johanna sa...

Det är så tråkigt när man lagt ner mycket pengar på en skönhetsprodukt och så är den inte bra. hade det varit kläder eller liknande kan man ju alltid sälja det men det blir svårt med make-up. Tur att pudret var bra i alla fall. Ha en trevlig måndag. Kramis

Smartasmia sa...

Johanna: exakt! Jag brukar inte lägga så mkt pengar på smink, men blev nyfiken - mest för att jag ville ha färgen ifråga. Kram själv:-)

Mickis sa...

Uscha vad tråkigt att du inte blev nöjd när det äändå kostade så pass.

Tack för tipsen tjejen!

Smartasmia sa...

Mickis: japps - och du är välkommen:-)

Anonym sa...

Ajdå. Jag var också sugen på den där pennan. Får leta efter en annan istället då!

Smartasmia sa...

Shopoholychic: jope - jag hade som sagt högre förväntningar... tjipp:-)

Käthe sa...

Trist när inte produkter uppfyller ens förväntningar. Men så är det när man vill testa nyy, en del bra och en del mindre bra.

yeh-yeh girl sa...

Nej vad tråkigt!

Smartasmia sa...

Käthe och Yeh-Yeh Girl: trist men sant... Kramar till er båda:-)

Mia sa...

Den pennan var riktigt fin!

Smartasmia sa...

Mia: japp - fin, men tyvärr funkade den inte som jag ville:-) tjipp