04 juni 2007

Nitty Grittybesök

Foto: Smartasmia

I fredags var Smartasmia på besök i Södermalmspärlan till butik - Nitty Gritty. Butiken har hängt med ett bra tag nu och låg tidigare i Gamla stan, men sedan några år tillbaka finns den alltså på Krukmakargatan 24-26 där även samarbetsbutikerna Carhartt, Fred Perry och A.P.C. huserar. Nitty Gritty är en typisk konceptbutik med en stor portion finess. Där finns kläder, prylar (leksaker), solglajjor, klassiska videos, lite musik, lite skönhet, frisörsalongen DOM inhyst, Café Nitty Gritty där Magnus basar och som vann Gulddraken förra året och sist men inte minst ett gäng med supertrevliga folks som utgör personalen.

Nitty Gritty har länge varit Stockholmsmodsens favoritbutik, men du måste inte vara mods för att hitta kul prylar och kläder där. Dock är det fullt förståligt att en modsinriktad publik trivs där.

Var egentligen där för att luncha i fredags, men det blev en del plåtning på köpet. Maten i Cafeet är helt underbart ljuvlig och jag brukar passa på att förlägga fikabesök där, speciellt under vinterhalvåret då Magnus varma choklad och ibland skåneinspirerade fikabröd får mig att bli lyrisk. Mmmmm.....

I bild ovan syns urfina t-shirts från svenska Our Legacy - helt nyinkomna och helt fantastiskt sköna. Tröjan till höger visar en variant av tryck som från ena sidan ser ut att ligga under skyddspapper. Vänder man den ut-och-in är trycket svart-svart. 598 SEK kostar dessa små konstverk. Uppe till vänster i bild syns del av också nyinkomna specialtillverkade Nitty Grittykostymer. Till höger nyanlämda byxor från Bernard Zins. Hur fint som helst.

Foto: Smartasmia

Det finns en hel massa godis även för oss flickor med märken som FASR, Hope, Sonia Rykiel, Thomas Burberry och Cacharel. Eller som kan skönjas i bild ovan, skor från N.D.C. Figuriner och prylar finns det ett stort och intressant utbud av. Och coola cyklar från DKEE.


Foto: Smartasmia

En runda in till grannbutiken Carhartt gav ovan spaningstips; ett finfint samarbete mellan Honda och Carhartt har resulterat i scooterkitet ovan med mössa, scarves, handskar, dekaler och sportväska för den scooterburne. Priset på detta kit är överkomliga 1299 SEK.


Foto: Smartasmia

Tillbaka in på Nitty Gritty igen avnjöts sedan en härligt mustig soppa med nybakat bröd därtill. För 70 pix. Inte illa!

11 kommentarer:

Annie - PD sa...

Ah - underbar butik och underbart utbud :) Har dock ännu inte testat fiket...

Smartasmia sa...

Annie: då vet jag vart jag tänker ta med dig på fika ngn gång:-) kram

Kerstin sa...

Åh, jag MÅSTE göra en Söderrunda snart...

Smartasmia sa...

Kerstin: japp - kan bara instämma:-)

Peter sa...

Lätt, bästa butiken i stan. Lätt! Och världens bästa långlunchställe. Först shoppa, sen äta, sen komma på att man måste shoppa några grejer till. Och Bernard Zinsbrallerna är underbara.

Smartasmia sa...

Peter: du har så rätt där:-) Och jepps - Zinsbyxorna gick inte av för hackor! tjipp

Käthe sa...

Tack för ett trevligt reportage. :)

Smartasmia sa...

Käthe: tack själv; det där värmde:-) Kram!

Johanna sa...

Ett bra komplement till c/o som konceptbutik. Verkar mycket mysigt och bra. Ska helt klart besökas nästa gång jag är på söder.

Missy sa...

Sopporna på Nitty Gritty går verkligen inte av för hackor! Mums! :D

Smartasmia sa...

Johanna: ah..jag bugar inför frökens Sthlmskunskap:-) Jag tar dig gärna dit vid tillfälle!

Missy: aha..fröken har erfarenhet? :-) Kram