06 juli 2007

Ny kunskap


Veckans shopping för Smartasmia har varit parkeringsavgifter för nya lilla bilen.

Nu vet jag saker som att man inte kan anmäla sig för boendeparkering förräns bilen står registrerad på exempelvis mig (vilket i detta fallet tog en vecka) och att det kostar 96 SEK/dygn att stå parkerad i Stockholm innerstad utan parkeringstillstånd. Slutligen att parkeringstillståndet förhoppningsvis dyker upp på tisdag nästa vecka. Med lite tur.

10 kommentarer:

AC sa...

Oj det var inte gratis du!! usch vilken tråkig utgift. Då håller jag tummarna för att tillståndet kommer senast på tisdag!!! Nu snart ska jag bege mig till floatingen!! Hoppas att din dag oxå blir bra!? KRAM kRAm.

Jenny sa...

Hej hej!
Var ett bra tag sedan nu, har haft fullt upp som du säkert förstår. Men jag har iallafall läst och uppdaterat mig på din blogg och vad jag förstår så har det hänt en hel del i ditt liv nu också. Vad spännande med husköpet. GRATTIS!! Vad underbart det lät. Hoppas sommaren kommer snart också så att ni får njuta av den ute iskärgården. Här i Borlänge har det inte varit något vidare väder isommar. Vilket i och för sig inte spelar mig någon roll då jag har jobbat som en liten galning den sista tiden. Nu har butiken öppnat iallafall och det är väl lite folk som har hittat till den. Mitt stora projekt nu är att få ut och marknadsföra den så att folk vet om att jag finns. Kommer som jag sagt länge nu att försöka jobba mycket med Bloggen, bara jag får lite tid över kommer den få en rejäl uppfräschning men bilder såklart och massa annat. Men hur ska man hinna med allt på endast 24 h/dygn. Ja, ja det löser nog sig.

Ha en helt underbar helg och lycka till med allt som händer.

Kramar Jenny

Smartasmia sa...

AC: tack för stödet:-) Och ha det så skönt nu!

Jenny: åh - tack för livstecknet där:-) Jag har full förståelse för att du har mkt omkring dig för tillfället! Ska du öppna upp en hemsida för butiken så småningom? Jag bloggar gärna om i så fall:-) Jope - det händer en del i mitt liv också just nu - fast som i ditt fall är det positiv "stress" för det mesta. Jag är jättesugen på att titta in i butiken, men det får vänta några veckor till åtminstone:-) kram så länge och all lycka till med le butik!

Jenny sa...

Ojoj, hoppas det där parkeringstillståndet dyker upp snarast möjligt, inte så kul med såna extrautgifter.

Smartasmia sa...

Jenny: nope - inte kul, men självförvållat:-) krams

MiaShopping sa...

Vi kanske också blir med bil snart. Har kollat mest på Prius (vill också ha ett miljövänligt alternativ). Vi får se hur går :) Trist med parkeringsböter :(

Anonym sa...

Attans också. Parkeringsböter är aldrig kul! Men kul däremot att du har en bil och ett alldeles eget litet hus! :) Jag vill också ha. Fast jag får vara glad om jag får iväg pojkvännen till Stockholm över huvud taget. Förresten, om du får nys om någon som vill hyra ut en lägenhet så säg till mig, okej?! ;) Nu är det dags för lunch här på jobbet. Om du är i närheten i sommar måste vi ha en date eller två. Jag är också nyfiken på Jennys butik i Borlänge. Kram.

Smartasmia sa...

Miashopping: ahh..vad spännande:-) Jope - hade vi haft lite mer moneys över efter husköp hade vi def. också satsat på en Prius! Bra val:-) Och nope - det var inga p-böter...bara vanliga p-avgifter, alltså:-) (p-tillstånd för boendeparkering kanske jag skulle lagt till...)

Shopaholychic: som ovan - ingen bot än i a f:-) Självklart lovar jag att skrika till om så sker! Självklart 2 kommer jag att skrika till om jag dyker upp i närheten av fröken i sommar:-) Kramen

Johanna sa...

Ja inte är det billigt vare sig att ha bil eller att ha det i huvudstaden.

Smartasmia sa...

Johanna: nope - börjar inse det nu;-)