31 augusti 2007

8 läskigheter


Jahapp. En liten utmaning så igen. Från Fröken Sötsur denna gång (kramen). Tyckte att temat lät lite bekant - "skriv 8 saker om dig själv" - så jag kollade lite bakåt under "Utmaning" bland Etiketter här till höger och hittade minst 8 saker om mig. Om ni har glömt vem jag är - eller vad mina konstigheter är - kan ni ju alltid gå in där och titta. Fast jag listar 8 saker till här då:  1. Jag har äntligen, äntligen fått en stor dröm att förverkligas. Jag är med hus och trädgård.
  2. Jag har nästan lagt av att blogga under sommaren, dels p g a bristande intresse, dels för att jag hållit på att flytta...fast nu är jag igång igen. Erkänner villigt att jag numera hyser en slags "blandkärlek" till modevärlden...åtminstone den på "hemmaplan" i Stockholm. Dock älskar jag fortfarande kläder och har världens respekt för designers som kämpar hårt. Och en och annan butiksinnehavare.
  3. Jag har utvecklat en stark överkänslighet mot falska människor. Speciellt sådana som säger "heeej" för att kort därefter göra "fingrarna-i-halsen-tecken" bakom någons rygg. Till exempel.
  4. Har även utvecklat en överkänslighet mot för mycket chicks samlade på samma ställe. Kanske har det att göra med att jag mest hängde med killar i perioder när jag växte upp. Och att jag då - och nu - får konstiga motkänslor när speciellt chicks är taskiga mot varandra.
  5. Som en fortsättning på ovan; jag tycker att chicks ska hjälpa varandra istället för att stjälpa för varandra. Även så här långt in i den mänskliga evolutionen har vi fortfarande inte lyckats att helt snappa upp att det är tupparna som fortfarande har stor del av makten. Förena oss istället för att använda de så vanliga chicksattributen avundssjuka, baktaleri, skvaller och annat osunt.
  6. Haha...det här utvecklades till ett ganska dystert inlägg. Inte meningen, men jag kör på. Jag har mist all eventuell förmåga att vara oärlig. Det ni ser är vad ni får. Liksom. Fast det är jag väldigt stolt över.
  7. Har i flera dagar nu gått och varit lite avundssjuk (aha!) på Missy för att hon smaskar chokladsås ur tuben. När jag tog upp det med Herr Boudoir igår tyckte han att jag skulle köpa mig en. Så enkelt var det.
  8. Liksom Fröken Sötsur hör även jag illa. Fast det har jag tagit upp förut. Dock skadar det inte att påminna om - det är skitjobbigt att svara ja på frågor i surrig omgivning för att stunden efteråt fatta att man svarat ja på ngt man egentligen svarar nej på. Typ.

    Sisådärja. För eventuellt roligare 8 saker om Smartasmia - se alltså under Etiketter och "Utmaning" till höger. Lämnar utmaningen till den som känner sig manad.

9 kommentarer:

Annie - PD sa...

Jädrar vilken bra lista.
Jag gillar den och jag gillar dig.
Du är bra, ärligt och väldigt mycket dig själv. Helt unik!

Är så glad för att jag träffat dig.
Nu blev det här nästan en kärleksförklaring men du vet vad jag menar :D
Stor stor kram

yeh-yeh girl sa...

Go girl. Jag skriver under på det du säger. Och jag gillar också dig, det vet du. Kram.

Käthe sa...

Så himla skoj att läsa din lista. Trean håller jag så med om (bland annat).

Mayumi sa...

Tja!
Fick adressen till dig av Jocke :)
Fin liten blogg du har här......och kan du gissa vem jag är? ;) *kram*

Jenny sa...

Intressant läsning och bra skrivet det där om att vi ska hjälpa varandra, så fler kompetenta jäntor kommer fram!

Ida sa...

Oh fy ja det där med för många chicks på samma ställe klarar inte jag heller. Typ som när jag var på guldknappengalan för några år sen.. blä läskigt. I want some boys in between ;)

Smartasmia sa...

Alla sötisarna ovan: ahhh...jag bockar mig baklänges av idel ödmjukhet! Jag gillar er också - det vet ni:-) Jepps - inget mer fjant. Kramarna

Fröken SötSur sa...

Vilken lista! Usch, själv känner jag mig helt avtrubbad just nu när det gäller mode, särskilt när det gäller modebloggar och särskilt min egen. Det var min egen tolkning av nr 2, 3, 4 och 5...ha ha. Kramkram.

Smartasmia sa...

Fröken Sötsur: ahh...du står på min "goa människor-lista" i a f:-) Och det vore inte detsamma utan dina kloka bloggarord! Kramen