07 november 2007

Naturhörnan

Foto: Smartasmia (hrmpfhh...vem annars med denna bildkvalité)


Hej och välkomna till Smartasmias naturhörna. Varför är älgen brun och vad kostar den?

Seriöst nu. Kolla (ja, ja, jag vet att det är ett kackigt foto...taget genom köksfönstret) klyck-klyck-pippi-klycken ovan. Den massakerade barken på vår huggkubbe på mindre än en minut. Kubben är ca 70 cm hög. Pippi-klycken kan enligt Sveriges Ornitologiska förening bli mellan 50-55 cm (och nära 70 cm mellan vingspetsarna). Det är en spillkråka (Cryocopus martius), vilket är Europas största hackspett. För bättre bild och lite mer fakta läs här.

Jag vill inte veta vad den kan göra med mig på motsvarande minut.

8 kommentarer:

yeh-yeh girl sa...

Hahaha vilken rolig fågel. Den såg rolig ut på din bild i alla fall. Är den verkligen riktig, eller har du byggt den själv.

Smartasmia sa...

Hrmpfhhh, igen... även om jag är rörd över det faktum att jag skulle byggt pippin, måste jag här väl betona igen hur kackig fotograf jag är. :-) Förresten..visst byggde jag den..i papermache och lera från lokal plats. Observera de onda ögonen (förstärkt genom de vita teckningarna runt desamma) - klart den vill åt mig.

yeh-yeh girl sa...

Okej sorry , jag tänkte att du kanske hade blivit en sån där som bygger sjöodjur och sånt, för att sedan lägga upp på youtube.

Smartasmia sa...

Y-Y:et: japp - där har du min och Herr Boudoirs nya karriär. Att du kom på det! Håller i skrivande stund på att samla ganksa mycket bark till en flygande tefatfilm:-)

Annie - PD sa...

Hjääääääääääääääälp! Vilken jättepippi. Tänker på Fåglarna och Alfred Hitchcock, hehe.

Smartasmia sa...

Annie: hmm...även jag tänkte på dem och honom igår. Av ngn outgrundlig anledning:-)

Kajsa sa...

Med tanke på hur det där lilla ögat glöder av ren bestialisk mordlust förstår jag att du inte ville gå ut. Man förstår ju bara på denna bilden att han nu bara kikat efter ett nytt offer att döda..

Smartasmia sa...

Kajsa: precis; äntligen ngn som förstår mig:-)