15 februari 2008

Vänskap och funderingar

Helgigen! Den logaritmiska tiden fortsätter att gäcka mig.

Smartasmia ber återigen om ursäkt för frånvaro här, men jag har varit ett busybee. Jag är ändå inne och nosar på mina favoritbloggar.....så ni vet.

Igår var en sån där himla bra dag igen. Först lite jobb. Sen underbar träff med den kloka vännen Yeh-Yeh Girl. Därefter chicksträff på NK-fiket med überpinglorna Sicilia, Annie PD och Linda K varav den sista var första gången jag träffade i verkligheten. Var lite nervös för möte med en sådan pondusbloggerska, men det var obefogat visade det sig. Hon var precis så klok och halvtokig som jag fått intrycket av. Och lång. Och precis som fröken J en spinkedink som i sitt tillstånd såg ut som en söt spinkedink som svalt en basketboll. Om ni greppar. Kul var det att återse Sicilia igen - hoppas din romantiska kväll blev en hit! PD Annie är alltid en ynnerst att få träffa!

Avslutningsvis en liten fundering från mig angående senaste veckornas våldsvåg igen. Och jag har flera saker att säga; att sparka på gravstenar är så löjligt missriktat att det är patetiskt. Våga be om hjälp istället! Och om ni som sparkar folk i huvudet eller andra vitala delar av lekamen bara anade vilka otroligt små missriktade krafter det behövs för att ta en människas liv...eller hur djup en sån smärta måste kännas för de som blir kvar. Som sagt - det är varken macho eller klokt att rikta sin ilska/frustration/uppmärksamhetsbehov på ett sånt sätt. Våga som sagt be om hjälp. Är tämligen säker på att det alltid finns någon där ute som kan lyssna på dig.

Och att tjejer har börjat ge sig på tjejer är så långt ifrån någon slags feministisk jämlikhetsstiff som man någonsin kan komma. Det finns saker som vi inte bör anamma från männens värld. F-n ta att lägga hand på eller råna en annan tös. Jag lovar - hur jäkla hopplöst det än ser ut så finns det människor där ute som kan hjälpa er. Det finns t o m professionella såna! Fast jag har full förståelse för att det kan se hopplöst ut. Ni är älskade fast ni är fulla av hat för er själva eller andra. Avslutningsvis: föräldrar - var f-n håller ni hus? Ut på stan och valla. NU!

14 kommentarer:

Sara (tandläkarstudentskan) sa...

åh vad bra skrivet! kan inte annat än att hålla med.

Smartasmia sa...

Hejhopp lilla sötingen! Har saknat dig, vet du:-) Blir jätteglad att se att du finns därute! Och tack, vännen.

yeh-yeh girl sa...

Tack för igår, det var en toppendag :)

Linda K sa...

åh vad du är rar! nu känner jag mig genast mindre snoreländig. det är DU som är pondusbloggaren, så det så. Kram! :)

Smartasmia sa...

Y-Y:et: dito, pinglan:-)

Smartasmia sa...

Linda: du är hur välkommen som helst! Och krya lilla snuvan - må dina sista 40 dagar (hur lät det där då...) bli fria från gravsmärtor och annat elände! Kram:-)

Annie - PD sa...

Tackar ödmjukast men lägger mig på knä framför härliga Smartasmia!

Mycket bra inglägg - var är vi påväg?! Det är så mycket hat överallt. Hur mår folk egentligen?

Stor kram

Smartasmia sa...

Annie: japp - det räcker tyvärr inte längre med att man ojar sig. Man (läs alla) måste vara med och dra en gräns. Fast det är inget nytt fenomen som det stod om i den länkade artikeln i DN nedan i mitt tid-för-reflektion-inlägg - även under industrialiseringens dagar för 100-talet år sedan mådde folk skit när de fick ryckas upp från landet och börja arbeta i fabriker etc. Men nu är nu. Och det är tid att göra ngt åt saken. Tycker att det första som ska till är åtminstone en reaktion i form av större delaktighet från föräldrarna. Kram vännen - jag bugar inför din vänskap:-)

Anna funderar sa...

Mycket bra skrivet om våldet i samhället. Att det alltid borde finnas vuxna människor där det finns ungdomar tycker jag är en självklarhet. Och att vuxna vågar närma sig barn och ungdomar. Fram för fler kontaktytor, och för att ta sig över osynliga gränser. Kryptiskt, ja kanske...

Smartasmia sa...

Anna Funderar: nej - inte det minsta kryptiskt! Klokt och rätt på. Tack, förresten:-)

Johanna sa...

Du är så klok du Mia. Underbara åsikter och jag lyfter på hatten och bugar. Håller med så klart. trevlig helg gullet.

Smartasmia sa...

Johanna: en minst lika trevlig helg till superpinglan där! kram och tackar:-)

Jenny sa...

Du har så rätt! Våld är totalonödigt, skulle ju vara fint om alla arga kunde rikta sin energi mot att göra nåt bättre, då skulle de få väldigt mycket gjort. Och som sagt våga be om hjälp är bäst i alla lägen.
Trevlig helg på dig!

Smartasmia sa...

Jenny: prexis så; en hel del världsproblem skulle förmodligen lösas på nolltid....! En lika trevlig en till fröken:-) kram