19 februari 2008

Vårkänslor och utrymme för rumpor

Bilder: Sivletto; kollage: Smartasmia (klicka för förstoring)


Apropå 70-talsvågen som härjar bland våra jeansrumpor för tillfället. Kanske är det åldern som gör sig påmind, men å andra sidan har jag aldrig trivts i för tajta brackor. Smartasmia får krupp när det sitter åt runt midjan/baken.

Acnes
Hug-modell har jag bott i flera år....även om jag tycker att de är lite väl tajta över mina knän om de ska hålla uppe över midjan. Den nya modellen L.U.V (telephone-tvätten måste det vara..tydligen) som just nu köps upp av modebloggare en masse är lite för 70-taliga för min smak..och säkerligen alldeles för tighta för att sitta skönt (inte så mkt töjmån på 100 %-ig bomull). Däremot gillar jag Acnemodellen Needle i tvätten "Authentic Blue". Åtminstone på bild. Tror att jag skulle få krupp i dem med för att de skulle sitta åt både här och där.

Därför tycker jag att ovan Sivlettobrackor är helokej. Precis som riktiga 50-talsbrackor med utrymme för rumpan (läs förhoppningsvis behöver man inte vara i avsaknad av en rumpa för att de ska kännas komfortabla). Dessutom får jag vårkänslor av dem. Modellen heter Asta och jag gillar. Som ytterligare bonus är Sivletto en rackarns så trevlig butik..och webshop.

20 kommentarer:

Anonym sa...

jag kör också på hug. skibra modell. undrar dock när jag ska komma i dem igen

Smartasmia sa...

Käraste fröken Ida: ahhh...god smak:-) Och i sinom tid, bejbset...ingen brådska:-) Kramen

Annie - PD sa...

Finfina - gillar tvätten mycket!!

Själv kör jag unisexmodellen Mekrod från Acne men i övrigt så passar Acnes jeansmodeller sällan min kropp...

kram fina du :)

Smartasmia sa...

Annie: kram tillbaka lillhjärtat:-)

Vera sa...

underbar liten webshop. en liten pärla. blir sugen på att kanske klicka hem Astorna.
ha det gott!

Smartasmia sa...

Vera: japps - visst är det:-) Ha det supergott själv, bönan!

Missy sa...

Måste passa på att tacka för att fröken visade mig Sivletto i somras. Tusen tack!!! Jag drog med mig Sambopersonen och rusade in och köpte en lampa och dreglade på en hel väldig massa annat när vi var i storstan på blixtvisit i januari.

Go Sivletto! :-)

Smartasmia sa...

Missy: hehehehe...du är mer än så välkommen:-) och där ser man!

Anonym sa...

ah vilken fin webshop! varfor var du tvungen att tipsa om den?!:P

Smartasmia sa...

Mothersvea: ahhh...förlåtom mig så mycket:-)

yeh-yeh girl sa...

Fint! Jag gillar inte heller tight.

Kajsa - www.aenigma.blogg.se sa...

Jag använder ju nästan aldrig jeans jag. För det första så blir det nästan bara klänning eller kjol nowadays men sen så har jag alltrid haft en märklig relation till jeans. När jag var lite yngre hade jag megakomplex för mina höfter och avskydde att se dem i tighta jeans. Då blev det looooose byxor. Nu har jag insett att jag är ganska normal i höftbredd men tycker inte riktigt lika mycket om mina lår och rumpa men det är inte så farligt. Dock spelar det in. Sen så är jag arg över att jag har korta ben. Så boyfriendmodellen på byxor känns så snyggt på andra men FEL på mig. Och snygga med hög midja och utsvängda ben är alldelea för rumpfixerande. Så jag bor i mina svarta stupisar från Åhléns barnavdelning när jag behöver byxor. Thats it. Typ.

Smartasmia sa...

Yeh-Yeh:isen: fram för loosa brackor:-)

Kajsa: du är mer än jättefinast prexis som du är! Med eller utan bracker (hur lät det där då;-)). Och någon som bär upp en klänning/kjol som fröken hittar man inte i första taget! Kram lillsnuttan:-)

Miss Upsey Daisy sa...

Tackar och bockar för tips!

Smartasmia sa...

Miaa usey daisy: Du är välkommen:-) Och även hem till götet. Ingen dålig tripp fröken var ute på!

Smartasmia sa...

Hmmm....och hur gött stavar jag idag då...

Miss Upsey Daisy sa...

Bara jag vet att det är jag så ;-)

Johanna sa...

Dessvärre funkar inte ovan visade modell på min kropp men fina var de. Tänker vara så fräck och tipsa om ett besök hos Miashopping där det går att läsa min första krönika. Kram

Smartasmia sa...

Miss Upsey Daisy: jamen då så:-)

Johanna: den höga midjan kan ju ställa till det om man har lite kurvor. Och även om man är utan om man inte gillar åtsittning. Fast det är tur att vi alla är olika - annars hade det varit rätt trist;-) Fast det är för jäkligt att ex.vis Acne som går så pass bra, inte kan göra ett par storlekar större jeans när de ändå håller på... Ska spana in din krönika nu:-) kramen

Johanna sa...

Håller med, det kan vara riktigt bökigt att hitta jeans om man som jag har kurvor och drar större storlek än 32".