31 mars 2008

Sammanfattning helgen

Foto: "mästerfotograf" Smartasmia


Jahapps.

Ännu en helg har förflutit ute på ön. Bilen är tvättad och dammsugen. Snön avsmält. Ett par påskliljor planterade. Tilde äntligen född - hurra! Och i torsdags hade vi besök av ovan Herr Råbock...om än i ngt suddig form. Herr Mickel Räv har hälsat på ett par, tre gånger dessutom.

En plågsam sak är att Herr Bäverlim inte mår bra. Han blir 14 år i år och har plötsligt börjat bli "gammal" - även om han själv för det mesta vägrar att acceptera det. Började halta på bakbenen under förra veckan och efter veterinärbesök upptäcktes ett blåsljud på hjärtat som ska undersökas på djursjukhus imorgon. Veterinären vågade inte söva inför en ev. röntgen förrän detta gjorts. Stackars Herr Bäverlim har mest tillbringat helgen i liggande form. Det gör himla ont att se honom så där. Min kloka lilla kissemiss som varit med om så mycket med mig.

17 kommentarer:

Miss Upsey Daisy sa...

Vad tråkigt med Herr Bäverlim. Vad innbär blåsljud på hjärtat? Man vill inte tänka på att de blir äldre. Hoppas att hältan går att åtgärda. Håller tummarna så mycket.

kram MUD och Grå & Gul

Smartasmia sa...

MUD: Har inte en aning för stunden. Förutom det faktum att även jag har blåsljud på mitt hjärta. Ett klaffel som kan bli värre med åldern. Detsamma gäller förmodligen för katter, men vi får se vad de säger imorgon antar jag. Både jag och Herr Bäverlim tackar så jättemkt för supporten! Kramar tillbaka

Miss Upsey Daisy sa...

När Grå bara var 6 månader fick hon en tumör under ögat som vi opererade bort. Trodde först att vi skulle bli tvugna att ta bort hennes öga för att rädda livet men det gick bra ändå.

Katter är jättesega och starka. Det är inte för inte som de har nio liv eller hur....

Det var mest det jag ville ha sagt.

Smartasmia sa...

MUD: ahh..det där är ju helt sant:-) Och vilken liten kämpe i Grå där! För stunden är han jättekaxig och vill gå ut på promenix. Det pendlar m a o. Tack för kloka ord - det uppskattades:-)

hedgehog-sara sa...

Jobbigt det är, när de blir gamla och trötta.. Hoppas kissen piggar på sig :) Kram!

Smartasmia sa...

Fru igelkott: tack så mkt för omtanken! Som till MUD-skan så uppskattas det:-) Kissemissen har just kommit in efter sin morgonpromenix och för stunden är han halvpiggelin. Herr Boudoir och jag har fått börja lyfta upp den lille rackarn när han ska upp på sina favoritplatser...fast under protest för det mesta. Ha en dunderbra måndag, sötnosen!

Lolita Loco sa...

Lilla missen... =( Pussa'n på nosen från mig iallafall. =)

Kramar!

Smartasmia sa...

LL-chickset: will do! Kramar tillbaka till finingen:-)

Camilla sa...

Trist att höra om lille skrutten. Kolla med vet om du kan ge honom Glukosamin, det hjälper både gamla hundar och gamla gubbar (pappsen) med lederna. Eller om vet kan skriva ut en låg dos cortison.
Kramar

Smartasmia sa...

Camilla: tack allra sötaste finingen för tipsen; fick ett recept på det senare av vet, men ska utreda honom först (Herr Bäverlim, alltså:-)). Massa kramar tillbaka till sockerpinglan:-)

Johanna sa...

Krya på dig tankar till lilla Herr B. Och Mia bor i ett naturreservat eller nej just det en ö är det ju. Många djur som hälsar på.

Vera sa...

Men lilla gubben. Trist när åldern gör sig påmind. Mina föräldras katt fyller 10 och börjar bli lite skruttig. Tänk va man fäster sig vid djuren ... Skickar en webbkram till her Bäverlim. Kul namn förrsten. Hur kom ni på detta namn?

Smartasmia sa...

Johanna: hmm...kanske det är en stor djurpark/nationalpark...har inte tänkt på det. Välkomna ut och ta en titt på det galnaste djuret av dem alla:-) Kram vännen

Vera: ahh..tack för omtanken. Just nu sitter han och pratar vid ytterdörren. Herr Bäverlim heter egentligen inte Herr Bäverlim. Han heter ngt helt annat. Det är ju en anonym blogg;-) Namnet skylls helt och hållet på mig...hans bloggnamn, alltså. Kram pinglan

Anna funderar sa...

Hoppas lille kissen repar sig. Sjuka djur är nästan värre än sjuka barn, lite svårt att få nåt vettigt ur dom. Saga skickar över en hundkram till kissegubben:)

Smartasmia sa...

Anna funderar: Herr Bäverlim tar tacksamt (?) emot hundkramen och lovar att försöka krya sig. Jope. Det är svårt att få dem att förmedla hur läget är. Tack för omtanken:-) kramen

Atomflickan sa...

Det var väldigt tråkigt att höra att Herr Bäverlim inte mår bra :(. Klappa på honom från mig.

Smartasmia sa...

Atomflickan: ska göra så! Tack:-) Han gillar klappar.