02 april 2008

Herr Bäverlim säger hej

Foto: Smartasmia


Ovan bildkollage på Herr Bäverlim har använts tidigare här på Monokel (le kattblogg), men de är hyfsat representativa för honom....den lille utvikningsrackarn där. Läsare känsliga för inlägg av karaktären "medelålders-tant-utan-barn-med-katter" kan sluta läsa nu. Så har ni varnats i a f.

Japps. Herr Bäverlim, Smartasmia och Herr Boudoir var igår på stora djursjukhuset och gjorde ultraljudsundersökning av det lilla hjärtat. Hehehe...så här i efterhand kan jag konstatera att det nog blir det närmaste ett ultraljud av ngn bäbbe vi kommer. Herr Bäverlim tycker inte om veterinärer. Inte ens kvinnliga sådana. Han tycker vid sådana tillfällen inte speciellt mycket om sin husse eller matte heller för den delen. Katter kan producera väldigt höga ljud i förhållande till kroppsstorlek. Och kan få gigantiska gap som är fulla av sylvassa tänder och fräs. Bara så ni vet. Faktum var att det ändå gick ganska bra. Där fanns ett par sköterskor som kunde konsten att få en Herr Bäverlim så pass spak att det gick att genomföra undersökning.

Han avslutade undersökning med att tydligt markera på sin mattes hand vad han tyckte om den. Dock utan blodvite. Väl hemma var han som en liten lismande pajas. Som vanligt m a o. Dock upprepades markeringsproceduren vid sänggående då han plötsligt kom på att "den där j*****s matte" inte fick glömma vad den stackarn gått igenom m h a en rak höger på min framsträckta hand.

Ett litet blåsljud på hjärtat visade sig vara en liten missbildning precis över klaffen till vänstra kammaren och en, p g a detta, förhårdnad av hjärtmuskulaturen där i kammaren (med förträngning som följd). Detta kan ge upphov till proppar. Bland annat. Eller hjärtarytmi vid en ev. nedsövning eller lugnande. Därför kan det bli problem med att undersöka det ursprungliga problemet...att han verkar ha ont i sina bakben/höft. Vi får se vad veterinär nr 1 säger efter att ha läst veterinär nr 2:s utlåtande om hjärtat. Betablockare skall inmundigas en gång om dagen hur som haver.

Dagens medicinska inlägg härmed avverkat. Fortsättning följer förmodligen. Just nu är Herr Bäverlim väldigt glad över att vara tillbaka hemma igen. Och Herr Annoying välkomnade med att anfalla "storebror" flertalet ggr igår, dock med periodvis motsatt effekt. Och kräkas på mattes strumpor imorse. Annars är allt under kontroll.

Förresten tackar Herr Bäverlim - och jag - för alla schyssta kommentarer. Han tänker på er med. Fast mest på mat.

25 kommentarer:

Annie - PD sa...

Skönt att han är hemma :) Vetrinärer kan vara riktigt läskiga så jag förstår Hrr Bäverlim till fullo...

Smartasmia sa...

Annie: Herr Bäverlim håller med dig:-)

Hotness sa...

Hälsa Herr Bäverlim att han ser ut att vara en prominent herre i sina bästa år. F ö har han en smärt, smidig och grå liten beundrare här som får något drömskt i blicken när matte sitter vid laptopen och läser inlägget om hans äventyr.

Smartasmia sa...

Hotness: aha! Herr Bäverlim skrockar förnöjsamt över det faktum att det där ute finns en liten grå och smidig beundrarinna:-) Och över att han är "prominent". Tjo!

hedgehog-sara sa...

Veterinärer vill bara ont, hälsar Tippex (som gillar katter)

Smartasmia sa...

Igelkottsfrun: Tippex får en stor kram från Herr Bäverlim. Och en till frun själv från matten. :-)

Miss Upsey Daisy sa...

Grå hälsar att även om buren är tråkig är den säkrare än utanför.
Gul berättade att den dagen som vetrinären gjorde honom till flicka kissade han på sig!

Säg Herr Annoying hur var planen med att kräkas på strumpan? Fanns det en tanke bakom?

Smartasmia sa...

Härr Bäverlim säger att han tycker det är förtjusande att fröken Grå vill kommentera här och att han förstår vad hon menar där. Och att Herr Gul kan sälla sig i sällis med Herr Bäverlim i så fall. Fast utan kissa-på-sig (vad tänkte du på där...undrar han). Herr Annoying: alltså...hmmm..alltså jag hade ju en plan...och alltså..jag ville bara ha mer frukost. Och lunch och middag. Och gärna få matte att fatta att jag gärna vill leka med den där konstiga plastbollen med hål i där det kommer ut tyska ostbollar med vitaminer ibland ur hålen som hon kom hem med igår.

Vera sa...

hellegosse!! (ursäkta mina töntfraser men jag blir alldeles till mig av förtjusning när det gäller katter).
Hoppas verkligen att det går att åtgärda problemen på sikt.
Mjau

Smartasmia sa...

Vera: Herrarna här säger mjau tillbaka:-) Och det är helt okej med töntfraser. Bara det sker i kontrollerad form;-)

Anna funderar sa...

Skönt att höra att hälsan iallafall temporärt är OK. Pussa på´n om du vågar:)

Smartasmia sa...

Anna Funderar: ahh..sötnosen där:-) Japps - med risk för liv och lem ska jag göra det:-)

Johanna sa...

Han verkar vara så pass kry att han orkar ge igen på matte för sveda och värk. Jag gillar dina medelålders-tant-utan-barn-med-katter- inlägg. Härlig kontrast till alla härliga bloggerskor som skaffar barn.

Smartasmia sa...

Johanna: hehe..jag tackar, jag:-) Och jepps - är man så pass pigg så är det säkert ingen fara på taket:-)

Mickan sa...

Stackars herr bäverlim! Hoppas han mår okey ändå nu när han fick komma hem...veterinären är inget trevligt ställe att åka till hälsar yatzy o Stella(mina vilddjur) men ibland måste man stå ut:(
Låter som han ialla fall är på g å visar dig var skåpet ska stå:)

Smartasmia sa...

Mickan: prexis...han är nästan "back-in-business" igen. Att ta hästar till veterinären är hejdundrande trist. Speciellt när räkningen kommer sen... Herr Bäverlim tackar för hälsningarna:-)

Linda K sa...

herr bäverlim ska ha en stor fet puss!

Camilla sa...

När man ser utvikningsbilderna på Herr Bäverlim så är man ganska tacksam över att han har en hårig mage ... Det har inte Conrad :S

Smartasmia sa...

Linda K: Herr Bäverlim säger naaaw:-)

Camilla: ibland är en hårig matta det som gör skillnaden på snusk och bara halvsnusk;-) Tacksam är ordet.

Camilla sa...

... och det här är väl en kysk blogg? ;)

Smartasmia sa...

Camilla: jajjamänsan:-)

Lolita Loco sa...

Han hade vänligheten att inte kräkas på sockorna medans du hade dem på dig iallafall, en omtanke inte att förglömma! ;)

puss o kram på dig!

Smartasmia sa...

LL-chickset: just precis:-) Man får vara tacksam för det lilla. POK tillbaka, minsann

sanny sa...

men gud vilken liten sötnos :)

Smartasmia sa...

Sanny: hehehe..japps - han är en fluffboll:-)