12 maj 2008

Huliganmyror

Bild: Smartasmia


När Smartasmia gick in i köket imorse fick jag en smärre chock.

Ungefär ett par miljoner arbetsmyror hade invaderat köket. Överallt. Samtidigt. Och hallen. Och toan. Och... Välorganiserade små huliganer. Precis överallt. Herrarna Bäverlim/Annoying var så förnedrade att de inte tyade att göra någonting. Fick t o m plocka bort ett par som förvirrat sig upp i pälsarna på de två.

Nu har här sanerats. Tvättats och skrubbats tills förhoppningsvis varenda liten doft av mat/smulor emigrerat iväg. Tyvärr finns några kvar ändå. Jag är inte imponerad.

Någon som vet om katter generellt brukar bli jättenyfikna på myrdosor för inomhusbruk? Kissar har taskig metabolism och grejar inte gifter i för hög dos.

20 kommentarer:

Jo sa...

Ajaj, myrinvasion! Våra missar har inte brytt sig om de där dosorna, mn det gjorde å andra sidan inte de JÄTTEstora myrorna heller. Vi hade en rejäl myrinvasion förra året härute i Rucklet, men fick bort dem med "Myrr Extra". Det är nåt slags granulat som myrorna gillar, de tar med det hem till stacken och så blir de sterila av det. Eftersom myror bara lever i en eller två veckor har man snart utrotat hela bunten. Och missarna bryr sig inte om det för det är bittermedel i.
Oj, nu fick du en liten uppsats här.. Hoppas att ni får bukt med dem!

Smartasmia sa...

Jo: Tack sötingen där! Jag uppskattar jättemkt din "uppsats"! Ska ta mig in och handla lite myrdosor/myrr extra senare. Tills dess är det fotstampning som gäller när man ska in i köket;-) Kramen och tack igen

Var dags glimtarn sa...

Hej o hå, myrorna och jag fajtas mellan mars och november. Det är ett fajt utan vinnare, kan man säga. Eller de är så många fler, vissa dagar kapitulerar jag, andra dem.....

Smartasmia sa...

VDG: ahhh..fler stackare där ute! Hehe...kanske skulle man kapitulera och förena sig med de små sötnosarna...liggandes på golvet, smakskandes på Herr Boudoirs smulor och sånt. F-n vet. Kul att du är här i a f. Du får flytta in närhelst du vill:D

Atomflickan sa...

Hoppsan... Lycka till i jakten mot myrorna. Jag hejar på dig.

Miss Upsey Daisy sa...

Myror verkar vara envisa rackare. Jo vet säkert vad hon pratar om. Eller det vet hon! Bra för mig att veta att missarna är känsliga för gifter. Avmaskade både i veckan och vill vänta med fästingmedel för att inte överdosera i gifter.

Låt oss veta hur det går i kampen!

Smartasmia sa...

Atomflickan: tackåbock! det kan behövas, är jag rädd:-) kramen

MUD: jopes...jag gillar Jo:s tips där! Och det tror jag i o f s inte ska vara ngn fara med i ditt fall, men för säkerhets skull kanske du ska låta det gå några dgr emellan. Fästingar in med Grå är inte heller att leka med. Fyfabian vad jag inte tycker om de små krypen. Lycka till du med:D Och jag håller er uppdaterade!

hedgehog-sara sa...

Vi brukar ha invasion, och ringer Anticimex som kommer med rymddräkt och sprutar runt huset. Då ger de sig på ett annat hus istället :)

Smartasmia sa...

Igelkottskan: japps - det är plan B! Plan C är att typ spränga huset. Eller inte. Och jag gillar ju rymden:-) Fast inte astronomiska räkningar sen;-) Kramkram

Annie - PD sa...

Gah, jobbigt!

Kan inte tänka mig att katterna kan ta sig in i Myrdosorna/komma åt det som är i... Men man vet aldrig med dina gulliga huligankatter ;)
Jag kör med de från Baythion, kill'em all...

Lolita Loco sa...

Annars funkar vanlig kanel alldelles prima, vi blev av med vår invasion med hjälp av det.

Förutsatt att man inte har något emot lukten vill säga... hehe ;)

Smartasmia sa...

Annie: japps. killthemall funkar för mig;-)

LL-bönan: ahh...justracksingen...kanel ska ju funka...eller kryddnejlika. Tack för tipset:D

Var dags glimtarn sa...

Ha ha, jag är svag för öar, så jag kanske knackar på med kappsäcken, om nu myrorna skulle äta upp hela skafferiet :D (uppväxt på en halvö, vattenberoende no doubt!)

Smartasmia sa...

VDG: ja, jag är alltid seriös; klart som sjutton att du ska när du är i Svedala och i krokarna! Halvö eller helö spelar liksom ingen roll:-)

Camilla sa...

Och det är BARA herr Budoirs smulor som lockat till sig myrorna ;)

Men fy, de är inte roliga att få in i huset. Svårvräkta! Lycka till och håll koll på herrarna så de inte blir förgiftade :D

Smartasmia sa...

Camilla: japps - enkom Herr Boudoirs smulor minsann:-) Jo, jag var lite halvoroad för herrarna, men hittills verkar det gå bra.

hedgehog-sara sa...

Vi har aldrig betalat Anticimex, det ingår i hemförsäkringen - kolla din!

Vi ringer bara, så kommer dom, fixar allt och säger hejdå. Superbra.

Smartasmia sa...

Igelkottskan: ahh...Herr Boudoir grymtade ngt om det igår...men nu verkar det som om de tillfälligt gett upp i a f:D Kram och tack för tipset!

Vera sa...

Oj vilken start på dagen! Hoppas verkligen att dom små krypen vandrar iväg från huset och stannar utomhus.

Smartasmia sa...

Vera: japps - nu är de tillfälligt borta i a f. Tack för alla kommentarerna - du är en sötis, du:-)