23 juni 2008

Ändrade mönster


Att bo på en ö/landet medför en del förändrade mönster.

När vi bodde i stan kunde man på sin höjd vakna av åskan och ligga och mysrysa lite nattetid. Inatt vid 02.15 ramlade två zombies upp ur sängen samtidigt. Både Herr Boudoir och Smartasmia fumlade efter kablar och modem som skulle dras ur när vi unisont "vaknade" vid denna tidpunkt av en åskknall.

Det blev inga fler knallar efter den där första, förresten. Tror bestämt att det är hög tid att införskaffa ett gott åskskydd. I Uppsala pågår i skrivande stund en åskskyddskonferens. Där hade jag gärna suttit just nu. UU har för övrigt finfin åskforskning.

7 kommentarer:

Jo sa...

Visst är det så när man bor på en ö.. :) Men å andra sidan, så kan man bylta på sig med varma kläder och oljeställ och gå ut och sätta sig på en klippa och njuta av naturens vidunderliga makter som kommer fram när det är oväder. Det kan man inte göra i stan! Det ligger rätt högt på min saker-att-göra-för-att-må-bra-lista; Att sitta och se på ovädret och sedan kunna gå hem/krypa ner i en varm båt, det är bra för själen! Men ett åskskydd kan nog vara bra att ha... :D Må så gott därute på ön! (men glöm för allt i världen inte att dra ur sladden när du har bloggat färdigt! ;) )

Annie - PD sa...

Precis så är det på landet :D Slår åskan ner kan det bli dyrt, ledningar kan ryka, tv, dator, dvd...
Vi har strömpeakar då och då vilket också kan slå ut viss apparatur, mycket bittert...

Smartasmia sa...

Jo: du är full av visdom, sötbönan där:-) Och det är alldeles sant; vad går upp mot en ovädersskådning i oljeställ? Och jag ska dra ut när jag bloggat klart:D kramen

Annie: japps - det var tanken på sedlar med vingar som fick upp oss i ottan:-) kramkram

Camilla sa...

Fasiken, det har jag aldrig tänkt på! Men det är en kraftledning i närheten, visst borde åskan välja den?

Smartasmia sa...

Camilla: jope - rent logiskt och för det mesta...men tyvärr funkar inte åskan alltid som man "vill". För att vara ännu lite säkrare bör man nog installera ngt slags åskskydd...alternativt dra ut de rackarns kablarna varje gång. Kram sötingen:-)

Mothersvea sa...

Eller sa kan man flytta till ett annat land typ Italien, har ryker kablarna sa fort man hor lite muller och igar var himlen mer vit an svart av alla blixtrar...det var lite laskigt aven inne i stan...

kajsa - www.aenigma.blogg.se sa...

Jag tycker om när det åskar. Mysigt och läskigt på samma gång. Liksom den perfekta blandningen av bra och dåligt så att säga. Sen akulle jag ju dö om min dator kolapsade av ett åsknedslag. Dö. Dööööö.