12 september 2008

Återöppning av Acne på Norrmalmstorg


I onsdags post-jobb var Smartasmia inne en snabbis på återöppnade Acnebutiken på Norrmalmstorg. Det var en nästan skrämmande upplevelse. Det höll i o f s på att läggas hand på det sista inför öppningen och jag fick ändå två "hej" från de två i personalen som fanns på plats, men det kan inte hjälpas, det kändes nästan kusligt därinne.

Inget ont om inredningen - den var väldigt fin om man gillar minimalistiskt, lite "tyngre" atteleri, mörka toner och dyra inredningsdetaljer. Men känslan var ändå....tomhet. Och förvirring. Var fanns alla kläderna? Bakom skärmar...gömda...dök de upp efter en stunds letande. Tjejavdelningen var väldigt spartansk för stunden jämfört med killditot. Antar att det berodde på att alla leveranser inte var där ännu, men ändå - ett klart övertag av herrkläder utrymmesmässigt. Eller unisex, möjligen, då jeanshyllorna tog en stor del. Hårt stengolv gjorde att klackarna från den kvinnliga expediten ekade extra högt och förstärkte det redan något kalla intrycket jag fått.

Kanske berodde det på att det än så länge inte fanns några välbekanta ansikten där bland personalen (jag saknade Micke och den goa bönan som jag har en förarglig vana att glömma namnet på...förlåt; du är söt, har långt självlockigt ljust hår och är väldigt varm). Kanske var det det där stengolvet och de mer svåråtkomliga kläderna. Kanske var det den nu ännu starkare känslan av gamla bankvalv. Jag kände mig lost hur som helst. Och liten. Obetydlig. Inte värdig. Och det är banne mig inte några trevliga eller köpsugsskapande känslor. Kanske har jag varit på min ö för länge. Faktum är ändå att jag numera känner mig 100 resor mer "hemma" på söderbutiken.

Acnefolket: jag gillade känslan av överdåd med samtidig plats över för mycket myskänsla som infann sig i gamla butiksinredningen på Norrmalmstorg!

8 kommentarer:

Fru Kaos blir en kaosmaskin sa...

Här är vi två som tycker lika...varför så spökigt? Fredagskram på rej

Smartasmia sa...

Fru kaos med sin maskin: hmm..2 är helt klart en bättre statistik än 1. Ja...spökligt är en bra sammanfattning. En lika go fredagskram tillbaka:-)

Miss Upsey Daisy sa...

Ej varit där men de låter inte speciellt trevligt. Det är ju A och O att skapa en bra atmosfär i butiken.

yeh-yeh girl sa...

För mig låter det helt logiskt, det är ungefär så jag tänker på Acne. Väldigt stockholm 2008.

Annie - PD sa...

Jag hann inte gå in utan rusade bara förbi (gaaalet mycket som du vet ;) ).
Nu blir jag inte så sugen på att gå in. Men den förra butiksinredningen var inte heller så köpsugskapande... Hmm...

Smartasmia sa...

MUD-skan: jomenvisst - det kan man tycka:-)

Y-Y-bäret: prexis. synd att de gör så fina kläder. ibland.

Annie: jo - jag vet:-) Så du gillade inte den andra heller. I o f s kommer jag inte ihåg så jättemkt, men jag gillade möjliheten till att sitta ner och hänga i de där fåtöljerna åtminstone. Kram snyggot

Frida sa...

Jag som tyckte den förra inredningen var skrämmande nog. Tur att jag inte bor i Sthlm...

Smartasmia sa...

Frida: hahaha...jomenvisst - den kanske var lite skrämmande, den med. Jag är också glad att jag numera bor en liten bit ifrån Sthlm:-)