18 oktober 2008

Dan efter dan efter..

Foto: Herr Boudoir; modifiering: Smartasmia


Jomenvisst. Febern till trots gick Smartasmia med sitt sällskap på Veckorevyns Blog Awards 08 i torsdags kväll. Monokel var ju nominerad i kategorin "Guldpennan", men det skulle visa sig att motståndet var alldeles för tufft. I ärlighetens namn hade jag någonstans hoppats på att detta tillfälle skulle skicka över en massa småbönor till min blogg där de förhoppningsvis skulle börja läsa lite och kanske, kanske se att man inte behöver vara coolast i Stockholm för att gilla mode och att man inte alltid behöver vara elak för att nå ut med sitt budskap. Om man har något.

Bloggkommentatorerna tog hem segern i ovan kategori. Ett stort grattis så klart, även om en skvallerblogg kanske inte riktigt är min kopp med the. Både Conspicere och fröken Corneliusson skriver väldigt bra så självklart är jag hedrad att Veckorevyn uppmärksammade mig. Kom på mig själv med att känna mig som ett litet barn på kvällen innan julafton när vi stod där och väntade på uppropet av vinnaren, men plötsligt slog det mig att vinnarna förmodligen redan visste om det då de flesta dök upp från ngt slags VIP-rum bakom scenen. Och luften gick ur mig.

Själva prisutdelningen var ganska seg med en alldeles för stor tidsfokus på att presentera prisutdelarna i respektive kategori och möjligen en aning för mycket prat av Ebba von Sydow själv. Till slut hade man tappat intresset liksom...och när det var dags för "min" kategori hade tidspressen börjat göra sig påmind. Det kändes faktiskt lite halvdeppigt att ordet "Monokel" inte gav några spontanapplåder från publiken...min ålder till trots.

När jag läste runt i bogvattnet från galan slog det mig att jag inte varit den enda som tyckte att det kändes lite "ofokuserat" under kvällen och jag skulle därför vilja ge Veckorevyn lite tips inför ett eventuellt nästa sådant event:
  • Det är ett alldeles ypperligt tillfälle för bönor (ffa) att sammanstråla...men fokusera gärna mer på nätverkning. Det är helt okej att göra en gala av det med chans för att släppa loss sina "prinsessdrömmar" med att göra sig fin, men istället för att elda med kol under just vilka kläder, smink och hår man ska komma i, kanske ändra fokus till att understryka hur viktigt det är speciellt för oss bönor att vara "snälla mot varandra", supporta oss själva tillsammans och att ge tips och råd för bloggerskor som inte är lika stora som de där största. Tyvärr läste jag lite kommentarer/inlägg som tydde på att en del känt sig underlägsna där i torsdags och det är ju inte bra.
  • Skit i den ovan nämnda fokuseringen kring hår/make/outfits och kläm till med tävling där priset är något mer självutvecklande/förverkligande/kreativt. Självklart ska vi bönor få klä upp oss och allt när det bjuds på glamfest, men samtidigt skapar ju detta en slags tävling i skönhet och medföljande underlägsenhetskänslor och då är vi plötsligt tillbaka på stenåldern där igen. Om ni greppar vad jag menar. Passar samtidigt på att säga här att jag är hur imponerad som helst över alla fina bönor som klätt upp sig.

  • Mer plats! Tänk på oss åldersstigna som inte orkar stå en hel kväll;-)
Hade egentligen tänkt att detta skulle bli ett bra inlägg, men min feberhjärna gör att jag inte riktigt får fatt i mitt budskap, vilket jag ber om ursäkt för. Förhoppningsvis förstår ni lite ändå vad jag var ute efter ovan.

Ett jättetack för en fin kväll trots allt; till Ebba von Sydow för att du tar dig tid att faktiskt läsa och svara även på kritiska inlägg och för en fantastisk insats med att ordna allt inför galan tillsammans med resten av redaktionen och till alla goa bönor - kända och nya bekantskaper - som fanns där...alltid underbart att få träffas! Ökram till Annie, Y-Y-bäret, Fashionholic, Sophie, Sköna Helena, Whatalmawears, Hanna, Ida, Käthe, Mia, Frida, goa tjejen med pocketbloggen, Linda, Johanna och alla andra. Vera..var var du? Kajsa - jag vet att du var där, men tyvärr bidde det ingen kram den här gången heller.

19 kommentarer:

Johanna sa...

Jag känner att den där hysterin med kläder och det drabbade även mig och jag skäms lite att jag drogs med i det. Även om min klänning var underbar och jag var så stolt över den och det budskap som Camilla står för. Jag tycker även att tanken var god men att de kan skippa galan till nästa år och mer fokusera på en sammankomst där vi ska kunna prata med varandra istället för att överrösta dunka dunka. Och ännu en gång du var så COOL i din outfit.

Alma sa...

jag röstade iallafall på dig och tyckte du skulle vinna din kategori! jag håller med dig om alla tips på förbättringar till nästa tillställning, med ett tillägg; det får hålla bätte koll på sina kategorier, då de glömde bort en av de viktgaste priserna 'mest orginella blogg'. Och det verkade inte bara vara just där och då det glömt den, utan helt, då alla andra prisvinnare fick dyra tjusiga saker och den värdiga vinnaren sandra (fast jag var tvungn att välja och valde att rösta på underbaraclara där) fick gå hem med en korg med schampoo. lite konstigt.men men, nu ska jag sluta klaga och gå på tjejmiddag och drick rödvin tills min förkylning försvinner. hoppas du mår bättre snart. kram och tack igen för komplimangerna!

Jo sa...

Nu tillhör jag ju definitvt inte skaran av modebloggare, långtdärifrån, men jag läser gärna modebloggar. Jag tycker att du absolut var värd ett pris just därför att du skriver som du gör och att du är en förebild. I min värld fick du inte bara guldpennan, utan även för mest originella! :) Kram o krya på dig därute på ön!

Smartasmia sa...

Johanna: nej för f-n..inte skämmas! Jag menar inte att vi inte skulle klä upp oss, bara att fokus...ju, du greppar:-) Din idé om sammankomst rockar!

Alma: sötnos! Tack för rösten och för infon om de senare kategorierna; jag hade missat att de glömde bort en kategori. Håller även med om priserna i så fall - även om man nog får vara glad över en korg med shampoo också:-) Ahh..fler med förkylning; drick ett glas för mig med:D kram!

Jo: jag borde inte bli berörd, men jag lovar att jag fick en viss spänd-förväntan-känsla där i torsdags:-) Du är en pärla, finingen! Ska krya på mig med Pingvinresan nu. Kram tillbaka

yeh-yeh girl sa...

Ropen skalla, sittplats åt alla ;)

Little Peaché sa...

Sv: Åh vilket fint och ödmjukt inlägg. Och jag tackar för att du länkade mig. Känns så himla fint!
Det är en ära faktiskt!

Kram på dig

Miss Upsey Daisy sa...

Hoppas du känner dig lite piggare idag? Tråkigt att vi inte kunde ses men det går definitivt fler tåg. Annies choklademousse var att dö för! Rödvinet flödade och jag vet två damer som var lite halvbakis idag....

kramkram

Ebba Mary sa...

För mycket prat? Usch, jag är ledsen i så fall. Verkligen ledsen. Hjälp, jag som försökte prata så snabbt det bara gick - allt jag skippade att prat om har jag fått skit om. Snyft. Som att tacka Pyttis för illustrationen. Jag hann inte med! Men inget man gör blir tydligen helt rätt. Men tack för din kommentar, tackar för all kritik och tar emot alla synpunkter med stor ödmjukhet! Ha en bra helt/Best/Ebba

Smartasmia sa...

Y-Y-bäret: sesådärja:-)

Little Peaché: dito, humlan:-) kramkram

MUD-skan: men ajabaja..sickna små bönor att bli bakis där på landet och allt:-) Japp - jag är som en snorhärd, men jag är tillräckligt frisk för att inse vad jag missade där.... kram finingen

Ebba: om du nu är von Sydow-skan så ber JAG om ursäkt om du blev ledsen över pratmeningen i inlägget; jag syftade på att det blev lite mkt prat generellt - inte bara från dig:-) Det är förbenat svårt att få till en gala där alla är nöjda och glada, men jag tycker att ni lyckades generellt som jag skriver. Det är inte lätt att tillfredsställa alla och envar. Min uppfostran och livserfarenhet hindrar mig från att fälla elaka kommentarer och har lärt mig att se människan bakom saker och ting. Jag ser att det finns massor med söta bönor som har klätt upp sig och som stortrivdes där, att ni på VR hade gjort ett superjobb och att ni bjöd på er själva riktigt ordentligt, att ni fixat en massa godis till oss i form av företagen där, goodiebags och kändisar. Mina förslag var just bara det - förslag till förbättringar. Självklart ska VR ha en gala med allt vad det innebär - jag menar bara att det skulle varit ett perfekt tillfälle för att nätverka på ett än mer seriöst sätt. Tänk så många fantastiska bönor samlade på ett ställe:-) Klart att massor av det du och de andra gjorde blev rätt! Ta nu hand om dig själv under resten av helgen och tack och storkram för att ni nominerade mig och för att ni grejat en helschysst sammankomst!

Annie - PD sa...

toppenbra inlägg vännen.
(fötterna på tant Annie ömmar fortfarande efter temat ståhelakvällen) kram kram hoppas du kryat på dig :)

Smartasmia sa...

Annie: tack finingen! Jag jobbar på mitt påkryande för fullt:-) kram

Fashion and photo sa...

Håller fullständigt med dig! Jag kände mig lika utanför och oviktig, och trots detta var även jag nominerad. Galan hade kunnat göras så mycket bättre. Bla med bord, lägre musik och namnlappar så man vet vilka som har vilken blogg!

Sköna Helena sa...

Ja, ja, ja! Vilka bra förslag! Och välskrivet och bra inlägg. Tycker också att det kunde finnas fler "viktiga" kategorier. Att belöna bra skrivande är viktigt, liksom orginalitet. Men partyprinsessa? När det finns så många kloka och duktiga och driftiga bloggare som är kreativa och inspirerande - var fanns priserna till dem?
Kram till dig med! :)

Ida sa...

Förortskram tillbaka till dig!!!

Smartasmia sa...

Fashion and photo: finbesök! Kul att du kommenterar; gillar dina bilder:-) Vill ju inte låta som en gnälltant och vara otacksam, men jag håller med dig. Ha det gott:-)

Sköna Helena: hehe...tack, vännen där! Kloka ord från en klok tös:-)

Ida: ska vårda kramen tills vi ses nästa gång!

Vera sa...

jag var där! Men det var svårt att spana efter dig eftersom jag inte visste hur du ser ut IRL. Men nu såg jag ju att jag passerade dig under kvällen ... kommer ihåg tjejen i den coola kostymoutfiten ... komiskt eller hur?
Bra tips du gav. Att stå upp var en pärs i mina killer highheels.
Kram Vera alias Linda

Smartasmia sa...

Vera: rackarns! Vill ju säga hej en gång för alla till söta fröken. Får bli nästa tillfälle då:-) Tack, förresten:D

Free Fashion Pia sa...

Visst hade du kostym? Såg en bild på nån mingelsajt, och jag måste säga att du såg ju fett coolast ut av alla! Hade jag orkat gå så hade jag också haft kostym, definitivt :-)

Smartasmia sa...

FF Pia: hehe..kanske var det jag, ja. Och jag såg minsann hos fröken att även du hade valt kavaj:-) Tack, förresten!