07 oktober 2008

Pendlingslyx

Foto: Smartasmia


Visserligen är ovan bild tagen i början av sommaren, men den får ändå symbolisera Smartasmias ö-vardag.

Det är en hyfsad lyx i tillvaron att ha en sådan utsikt på väg till eller hem från jobbet. Genom fönstret från en skärgårdsbåt är det t o m riktigt puttrigt att pendla. Och någon stress har jag aldrig upplevt hittills. Däremot kan det ibland vara en lite småbrutal krock att stiga iland vid Slussen eller Strömkajen och rätt in i Stockholmsstressade människor. Eller cyklister som inte har en aning om vad trafikregler är för något.

11 kommentarer:

Var dags glimtarn sa...

Mmm, lovely...... I somras blev båda jag och lille O nästintill ner mejjade av cyklister på Skeppsbron bägge gånger.

Smartasmia sa...

VDG: o´hoj, min sköna:D Jaså, minsann; vilka cykelhuliganer! Det är en skrämmande stor andel cyklister i stan som inte tillämpar vanliga regler som att lämna företräde för gångare vid övergångsställen ex.vis. Vilken tant jag än nu:-) Men så sant. Kram till dig och lillbullen där.

Jo sa...

Cyklister är farliga! ;) Ute på vår ö är all trafik med motorfordon förbjuden. Viss dispens har getts till pensionärer som får ha fyrhjulingar för transport (under förutsätning att de hjälper andra). Jag trodde aldrig att jag skulle tycka att ett sådant förbud är bra, men jag älskar den tystnaden och säkerheten det ger för mina missar!! Tyvärr ligger vår ö inte inom pendlingsavstånd, som din gör, Turbrutta! :) njut av det! Kram!

Missy sa...

Din ö verkar underbar!

Det var ett tag sen jag kommenterade, men det betyder inte att jag inte läser ;-)

Stor kram!

Smartasmia sa...

Jo: ahh..det där låter hur bra som helst:-) Jag får väl skicka över en Vaxholmsbåt endera dan och fixa till det där! Kramen, bah

Missy: ahh...jag känner på mig när fru Missy är här inne. Säkert! Och jag är inte helt frånvarande från vissa andra bloggar. Bara så hon vet:-) En alldeles sjusärdeles dito kram tillbaka, vettja!

Annie - PD sa...

Det är en helt underbar tur till ön, overklighet är känslan. Sen slås man av den något brutala verkligheten inne i stan... Klara kontraser :)

Smartasmia sa...

Annie: ungefär som ett annat på-landet-ställe som jag känner till:D

Therese sa...

Oh, ser underbart ut! Sommar, blått vatten och det bästa av allt från båt. Likie boats! Du har det bra du:)

Therese sa...

Oh, ser underbart ut! Sommar, blått vatten och det bästa av allt från båt. Likie boats! Du har det bra du:)

Smartasmia sa...

Therese: båt är bäst:-)

J sa...

När jag knegade i Brisbane hade dom katamaraner, "city cats" som körde upp och ner längs floden, skaplig vy =)