04 oktober 2008

Rapport från modeveckorna

Foto: Smartasmia


Än en gång har det varit modeveckor i London, Milano, New York och Paris.

Självklart har vi ju en även härute på ön. I år lös korrarna med sin frånvaro, men ett uppskattat inslag bland koltrastar och rödräv var när Herr Boudoir visade upp nästa års höstmode (japp - givetvis ligger vi en säsong före här ute) för män; overall, allvädersstövel och accessoarerna solbrilla (nu även för höst- och vinterbruk) och röjtrimmer.

Vad gällde de vanliga storstädernas dito veckor var det som vanligt de höga klackarna, de dystra minerna, ciggen mellan visningarna och en eller två feta, orimligt dyra, väskor. Nytt för i år var att en osedvanligt stor mängd s.k. fashionistor (de där som flyger från plats till plats under dessa veckor för att visa upp sig för prexis samma andra fashionistor...fast i olika, men ändå så lika, outfits) bar äkta päls. Vi här ute på ön undrar lite försynt vad som hänt; var det inte alldeles nyligen man kunde se diverse modemänniskor högljutt deklarera hur fel det är med en just sådan..? I jack- eller västform. Men vi kan ju ha fel.

En annan nyhet för året var att fashionistorna (de ovan flygande) i år hårt gick ut med att de klimatkompenserade. Tänka sig. Fast ett rådjur här på ön viskade till Smartasmia mellan två visningar här att hon minsann tyckte att man inte behöver flyga runt på alla ställena nuförtiden. När det finns www och video och allt.

8 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

Lovely rapportering på min ära :)

Smartasmia sa...

Fru igelkott: en tacker så mkt:-) kramen bah

Annie - PD sa...

Åh vad han är stilig och trendig :)
Här kör vi med huggarhjälm, huggarbyxor och motorsåg just nu (dvs MrT)

Rapporteringen var strålande i år och jag tackar och bockar! :D
kram kram

Jo sa...

Jag tror att jag o Annie är något på spåren, för det är precis samma outfit på vår ö.. :) Jag gillade Herr B:s skägg f.ö... :)

Smartasmia sa...

Annie: jag rodnar av stolthet över att ha prickat så rätt:-) Även Herr T verkar ha greppat!

Jo: min blygsamhet hindrar mig från att springa omkring i yster självgodhet här. Vad gäller skägg är det höstens svarta - som vanligt:-) Ölooken är grejen.

Free Fashion Pia sa...

Kommer röjtrimmern att funka även nästa säsong tro?

Miss Upsey Daisy sa...

Jag tycker att catwalken verkar vara lite annorlunda? Lite ....gropig? Men han verkar ha rätt rejäla doningar på fötterna så det är ingen risk att han snubblar på näsan.

Förresten. Min Grå blev påkörd förra veckan. Så att du vet..

Smartasmia sa...

FF Pia: absolut; den är på stark framåtmarch så trendigheten lär sitta i flera säsonger:-)

MUD-skan: ahhh - nej! Lille Grå-bejbsen:-( Din lilla stackare till matte sen. En jättekram härifrån... Och jo - det gick galant med allvädersstövlarna på.