05 maj 2009

Oglamoröst

Foto: lånat från Smalandsnaringsliv.se


Smartasmia var långt ifrån glamorös igår kväll.

Efter badrumsrenovering i vintras har det legat sådär en två ton skräp bakom bastun. Och jag störde mig. Enormt. I söndags fick jag nog och hyrde ett gallersläp och fyllde detsamma till bredden med allsköns byggjunk...och ett myrsamhälle som hade passat på att flytta in i det under våren. Igår kväll bar det sedan av till den stora återvinningscentralen (eller ÅVC:n som man säger på vi-i-villa-språk).

Herreminje, vilket fullständigt trauma. Fullt med bilar, vinkande ÅVC-arbetare i reflexmundering, lätt galna villaägare med inhyrda släpkärror och småbarn (!) som knallade runt mitt i allt kaos utan ngn större koll på från medhavda föräldrartyper. Till detta livsfarligt vassa kanter och tung betong som flög runt i luften från slängande - och illa siktande - medtraumatiserade individer.

Att undertecknad och Herr Boudoir kom därifrån, liksom bilen, i någorlunda skick är för mig ett djupt mysterium.

Jag tänker aldrig mer renovera. Åtminstone inte med icke brännbart material.

PS. Bilden ovan ljuger. Så där lugnt var det inte. DS

12 kommentarer:

Jo sa...

Åh, lyckliga du som bara kan hyra ett släp och köra iväg! Vi måste frakta det i båten först. Jag är rätt trött på icke-brännbart jag med, även om ÅVC i lilla Byn är betydligt beskedligare än den hos er.
Varför kan inte skräpet bara försvinna? Det är man ju faktiskt värd efter att ha renoverat.

Smartasmia sa...

Jo: åhhh....båttransport, ja. Bilfärja räknas inte, va;-) Hmm...gräva ner, kanske....

Annie - PD sa...

Låter scary!

Kan dock tillägga att vi är på ÅVC så ofta att MrT numera "känner" Jörgen! Jörgen kör den stora traktorn där samt dirigerar kunderna ;)

Smartasmia sa...

Annie: ahh...ska nog ta en kurs hos Mr T om hur man blir tjenis med dem. I o f s lyckades jag charma en av dem till att sticka iväg och hämta mig en piasava när allt var slängt:-)

Miss Upsey Daisy sa...

Det är ett läskigt ställe. Nästan som IKEA en lördag...

Smartasmia sa...

MUD-skan: så sant så! Saker man gärna håller sig ifrån, liksom.

A spoonful of mint sa...

mysigt ;)

Smartasmia sa...

ASOM: jovisstserru.

Tanten sa...

Dessutom är det ju så att man redan är apless på allt fixande och städande när man når så långt. Det gör det så extra jobbigt.

Smartasmia sa...

Tanten: så sant så:-)

anna sa...

men vilken jäkla lyx att dom har öppet på söndagar, våran är bara öppen till två på lördagar, så däe är det också rena rama hysterin att ta sig in!

Smartasmia sa...

Anna: nope - inte heller här har de söndagsöppet. Det var bara jag som uttryckte mig klumpt; jag fixade upp lasset på släpet på söndagen och åkte och lämnade på måndagskvällen. Det märktes även på släphyran...