27 februari 2007

Sumpgasmolekyler

Smartasmia åkte tunnelbana idag. Det är inget ovanligt med det i o f s, men jag kan inte påstå att jag är överdrivet förtjust i det generellt. Oftast för att det nästan alltid är ett sånt jäklans oväsen på T-banan - folk skriker i mobiler, skriker när de kommunicerar med varandra etc. Och det är allt som oftast olidligt trångt.

Idag var det för en gångs skull inte alls trångt. Dock skulle jag ta mig in till en ledig sittplats och för att göra det var jag plötsligt tvungen att mer eller mindre hoppa över en illa slängd rygga mitt i gången (vid ingången till vagnen). Ryggan tillhörde en Connexare som dessutom stod där utan att flytta på sig.

För er som inte känner till SL (Storstockholms lokaltrafik) eller Connex kan jag upplysa om att de senaste åren har varit en massa turer hit och dit vem det är som ansvarar för SL (vilket de sista åren varit Connex - och jag tror att de fortfarande är). Alltså - Connex-män/kvinnor har med t-banan att göra och borde, enligt mig, uppföra sig föredömligt. Det klagas nämligen väldigt mycket på SL/Connex här i Sthlm; alltifrån priser på biljetter till avsaknad av ordningshållanden på ex. vis t-banan. Ett tag fanns det särskilda Connex-ordningsvakter som man ibland kunde se åka t-bana för att ev. ingripa om någon störde ordningen. Jag vet i ärlighetens namn inte om de fortfarande finns i den befattningen - men just den Connex-man jag pratar om ovan och hans Connex-manskompis såg i a f ut som dessa gjorde när de var mer frekvent förekommande för något år sedan.

Efter att ha fått motta massa mutter från Connex-mannen när jag bad om ursäkt för att försöka gå förbi honom och hans rygga, satte jag mig ner precis bakom där de stod.

Efter en liten stund börjar det plötsligt stinka sumpgas och det finns liksom inga andra passagerare i den hörnan av vagnen. Det måste alltså varit någon av Connex-männen som släppt sig. Och det var ingen dålig fis - ty Smartasmia - som inte vanligen är någon "kvackmagad" person - höll på att krevera. Dessutom; bara tanken på att det kommer in små metanmolekyler (alltså sumpgasditon - sumpgas är ett annat namn på metan) i Smartasmias näsa som faktiskt varit i någon av Connex-männens anus och "gottat till sig" för inte alltför länge sedan..... Här passar jag också på att be om ursäkt för det möjligen lite småäckliga innehållet i detta inlägg...dock är det sånt som händer varje dag (fisar, alltså).

Det var bara det jag ville säga just nu.

Bild ovan lånad härifrån.

18 kommentarer:

sweet-Helena sa...

Hej MiaPIA!! Försöker också vanligtvis att hålla mig borta från Connex, blä. Om man vill uppleva Sumpgas nån annanstans kan man alltid gå till en av sveavägens mer eminenta rockpubar. Där bjudes det ofta av den varan...

Smartasmia sa...

Sweet-Helena: hehehe...ska hålla mig borta från dessa i så fall:-) Tjipptjipp

Käthe sa...

Kan inte ha luktat gott. Och vilken fin molekyl-lektion. Den här bloggen börjar ju verkligen arta sig. *haha*

Anonym sa...

Haha. Fy fasikens - de där molekylerna är inte kända för att vara väldoftande precis! Usch och fy. Tur att jag är så kalasförkyld just nu att jag inte känner en endaste doft - varken god eller ond :)

Stina sa...

Kände mig bättre idag men efter att ha läst detta så vette-fan om jag mår så mkt bättre ;)

grattis till den strålande fina jackan!!!

Söndagsöl är helt klart underskattat. Det är något jag annammar! Speciellt sommartid.

Mill sa...

Usch! Jag undrar om han var medveten om stanken...

Mia sa...

Usch! Stackar, blev du helt förgiftad?? :)

Smartasmia sa...

Käthe: en tackar så mkt:-)

Shopaholychic: nej, just det, ja...du är ju bedövad i näsan nu:-) Nej - det var ingen trevlig doft!

Stina: hehehe...kul att höra att du mår lite bättre..och sorry att jag ev. fick dig lätt illamående nu istället! Japp - jackan är nyhämtad nu och fin:-) och söndagsöl=bra.

Mill: jafyförsjutton...nja - tveksamt - man kan ju alltid hoppas att han inte var det.

Mia: jag fick lite ont i polyperna..och bihålorna efteråt..men nu är jag OK igen:-)

Mary Lady Luck sa...

Hahaha, ja, det är mycket man får stå ut med i Stockholms kollektivtrafik. Kram på dig :)

Smartasmia sa...

Mary-tösen: jajemensan:-) tjipptjipp

Sara sa...

usch, dend är connex-gubben borde skaffa sig sånna där kalsonger som inte släpper igenom metangaser, läste om det på aftonbladet för ett tag sen :) kram på dig!

Smartasmia sa...

Sara: hehehe...japp - jag bloggade om dem då:-) Bra tips! Tjipp

Leontina sa...

=) ah, härligt underhållande läsning. Men jag antar att själva händelsen inte var lika underhållande.

Missy sa...

Eeeeeeew!!!

Käthe sa...

Grattis....

Smartasmia sa...

Leontina: hehehe..tack för beröm. Och nej - det var inte trevligt:-)

Missy: exakt:-)

Käthe: "tack";-)

Linda K sa...

vad gör du när du inte åker t-bana då? buss?

Smartasmia sa...

Linda K: exaktemente:-)