03 mars 2007

Fönstershopping

Foto: Smartasmia


Det har gått och blivit lördag.

Smartasmia passar idag på att ta upp ett perfekt nöje som faktiskt inte kostar ett endaste öre - fönstershopping. Denna konstart är klart underskattad och därför lyfter jag fram den i detta lilla inlägg.

Efter mötet igår tog sig Smartasmia till Carin Westers nyöppnade butik på Rörstrandsgatan 24, Stockholm. Butiken öppnades förra lördagen efter att ha legat längre upp mot Karlbergs stationsområde på Rörstrandsgatan och är större än den tidigare lokalen. Det märks att det börjar gå bra för fröken Wester; priserna har höjts något jämfört med motsvarande kollektioner ett par år tillbaka. Ingen direkt kritik, men Smartasmia som exempelvis varit en trogen kund hos Wester sen flera år tillbaka börjar nu känna mig sviktande vad gäller just priserna. Jag har en begränsad ekonomi då jag fortfarande är student (doktorand) och nu börjar Westers prisnivå nå min smärtgräns. Därav fönstershoppingen.

Jag kan förstå att utvecklingen oftast blir just sådan - högre priser ju mer känd en designer blir. Jag skulle säkerligen göra likadant. Det är en enormt kostsam branch med knivskarp konkurrens och till råga på allt ett ökande tryck på produktion de sista åren med de nya "cruise-kollektionerna", d v s de som hos vissa designers dyker upp mellan höst/vinterkollektionen och vår/sommarditot. Det är alltså inte min mening att gnälla här....bara kallt konstatera att Smartasmias löneutveckling inte riktigt hängt med de sista åren.

När jag fönstershoppade hos Wester igår såg jag flera finfina exempel ur hennes ss 07-kollektion - även om allt inte hunnit komma in till butik ännu. Svart klänning ovan med knyt i midjan...eller de ljuvliga skjortorna som skymtar ovan...eller de underbara byxorna med stora fickor..eller kjolen med ballongkänsla och stora fickor. Där finns också en helt underbar tunnare jacka/klänning som skymtas på catwalkbilderna på hemsidan. Den är endast gjord i ett exemplar - storlek S (överdimensionerad dock) - så är du spekulant kanske du får skynda dig lite. Smartasmia hade den i tankarna innan jag slog till på Acne-jackan, men priset på Wester-jackan var lite över min budget. 4295 SEK får du hosta upp om den ska bli din (om jag inte minns fel). Finns en matchande nylonväska till också med samma tunna rutmönster i tyget som jackan (vit botten, svart rutmönster).

Sammanfattning: Wester är fortfarande en av Smartasmias absoluta favoriter bland svenska designers....även om priserna har gått över min smärtgräns. Besök i butiken rekommenderas.


Update:
Min mamma var just inne och läste ovan inlägg och påpekade då lite försynt till Smartasmia att "fönstershopping ska ske från utsidan"....ja, ja:-)

12 kommentarer:

Mill sa...

Vilken tur jag har som bor två timmar från Stockholm och bara kan drömma om sådana plagg. Jag blir inte suktad här på hemmaplan för jag kan helt enkelt inte :)

Smartasmia sa...

Mill: hehehe..så sant så! Och jag borde sätta mig i skogen ibland...eller på tryggt avstånd från alla frestelser:-) tjipp

Mickis sa...

Hehe jaaa föntershopping ska ske på utsidan...känner igen de där..men det är ju så svårt! Härliga plagg!

Kerstin sa...

Är också väldans förtjust i Wester. Måste nog ta en sväng förbi Rörstrandsgatan :)

Smartasmia sa...

Mickis: välkommen hit (med kommentar)! Jope - det är rackans så svårt att hålla sig på utsidan ibland;-)

Kerstin: yepp - en förälskelse vi har gemensamt:-) Kram

Käthe sa...

Härligt med fönstershopping. :) Du får kontra din mamma med att du fönstershoppade inifrån, så det så. *hihi*

Smartasmia sa...

Käthe: hehehe..det ska jag göra:-) tjipptjipp

Missy sa...

Älskar Karin Westers kläder! De är så snygga och trivsamma (kom inte på något bättre ord...)

Och Mill: Med risk att förstöra din dag, Karin Wester finns på Solo. Det har ni väl i Norrköping? Annars får du ta en sväng (eller inte) till Linköping.

J sa...

Tack detsamma, ha en skönt helg!
ja det verkar ju fortfarande finnas sjukdommar på bloggen tyvärr.. trodde man brukade ändra till det bättre.

Smartasmia sa...

Missy: trivsamma köper jag rakt av:-) och heheheh..nu har du nog lett fröken Mill i fördärvet;-) Skön kväll på dig!

J: japp - man hade ju hoppats på det...blogger har...peppar, peppar...funkar ganksa OK de sista veckorna. Tjipp

Ida sa...

Hoppas mötet var bra och att du mår världsbäst i alla fall nära världsbäst. Oh.. carin wester är så bra. Jag har dock inte heller råd så det får bli fönstershopping här oxå.

Smartasmia sa...

Ida: japp - mötet gick jättebra:-) Lite trist med prisnivån...men inspiration, inspiration:-) Hoppas du också mår världsbäst! tjipp