07 april 2007

Att våga fråga

Foto: Smartasmia


Börjar denna påskaftonslördag med en liten solskenshistoria.

För någon vecka sedan var Smartasmia på väg till möte och var som bäst i färd med att ta sig fram på Götgatspuckeln i Stockholm. Plötsligt blir jag stoppad av en tjej som frågade var jag hade fått tag i de äppelgröna strumpisarna jag hade på mig. Lustigt nog befann vi oss då ca 50 meter ifrån butiken Wardrobe Stockholm där jag ju inhandlat dem tidigare och jag erbjöd mig helt sonika att följa med henne dit (nej...Smartasmia är normalt inte en ful tant som lockar ungdomar med sig med godispåse...).

Tjejen på Götgatan bar namnet Elin och hon visade sig vara en jättegosig tjej. Hon fick fatt i likadana äppelgröna strumpisar tillsammans med ett par knallblåa diton (eller kleinblå som det så fint heter i modekretsar:-)). Elin ställde t o m upp på ovan bild då jag envisades med att få fota denna söta tjej för att beskriva denna lilla historia.

Sammanfattning: våga ge främlingar på stan en komplimang. Om du gillar något...våga fråga. Jag blev glad över att Elin uppmärksammade mina gröna och Elin fick hjälp att hitta vad hon letade efter. Stort tack till Elin för att du ställde upp på foto!

12 kommentarer:

Kerstin sa...

Åh vad kul att kunna hjälpa till :)

Smartasmia sa...

Kerstin: japp - det är alltid en skön känsla:-) Ha en superbäst påskafton, bönan!

Malin sa...

Kan det vara tack vare detta fina inlägg som webshoppen plötsligt hade nära 200 besökare? Hur som så tackar vi för alla fina inlägg om oss... Glad Påsk!

Stina (Klädstrecket) sa...

En sån mysig liten historia! :) Gulligt av dig.

Nu ska det målas påsk-ägg för fullt!

Capucine sa...

Vad gulligt av dig. Och en fin bild blev det också!

Vera sa...

Gud va gullig du e! Får mig att tänka på att vi alla kan delta i kärleksrörelsen "pass-it-forward". Även till "främlingar" på gatan som i ditt fall.
Bamsekram & Glad Påsk!

Smartasmia sa...

Malin: åh - vad kul! Fast ni klarar ju er väldigt galant på egen hand:-)

Stina: tack:-) Fast det var Elin som var hjältinnan i detta lilla drama...hon som vågade fråga:-)

Capucine: tack sötingen:-) Och se ovan kommentar. Bildkvalitet sådär..bildföremål kanonsöt:-)

Vera: hehehe...jag hjälper gärna till i lite pass-it-on-forward:-) En lika stor bamsekram tillbaka till världens bästa Vera!

Smartasmia sa...

Och Stina - igen: vad ambitiöst att måla påskägg:-) Väldigt bra initiativ! tjipptjipp

Johanna sa...

Visst är det kul när man är osvensk och hjälper en annan människa utan att vilja vinna något på det själv. Vilken härlig historia. Kram och glad påsk på dig

Smartasmia sa...

Johanna: japp - det är nyttigt för själen:-) Kramkram tillbaka, vännen!

Käthe sa...

Vilken söt tjej!! :)
Jag fick komplimanger för ett par gula leggings, två gångwer under en dag. Det piggar upp så jag har bestämt på för att bli bättre på att ge okända komplimanger själv också. :)

Smartasmia sa...

Käthe: japp - visst är hon! Och bra att du blev inspirerad:-) Kram lillskruttan