04 maj 2007

Miss Sixty/Energie-visning II

Foto: Smartasmia


Det var en hektisk eftermiddag/kväll igår med c/o Stockholm-besöket först, därefter möte med Scott "The Sartorialist" och sist visning för Miss Sixty/EnergieSödra Teatern. Avslutade sedan kvällen med en efteröl på Patrick´s på Götgatan med världens bästa Yeh-Yeh Girl som dessutom var min date på visningen.

Miss Sixty/Energie-visningen började dramatiskt med rök, glitter, stråkar och Grunge-musik och fortsatte sedan i ett hett tempo. Det var väldigt mycket folk på plats och Smartasmia och Yeh-Yeh Girl hamnade på pressbalkongen i en "hångelsoffa" för två, nästan närmast halva delen av stråkorkestern som spelade. Inte illa!

Ovan syns ett litet ihopplock av looker från Miss Sixtys och några av Energies höst- och vinterkollektion 07. För Miss Sixtys del gäller i höst/vinter temat "samspelet mellan sexighet och sofistikering" och där fanns några underteman kallade "The Diamond Pushers", "The Glam Puppy Bubble" samt ett överbryggande "Gold and Velvet". Det första temat var inspirerat av 20-talets tuffchica gangsterlook med herrinspirerade plagg, medan det andra hade lånat inspiration från 80-talets glamrockera (ack ja...om jag minns:-)). Det tredje undertemat var en lyxig variant på 70-talet med byxdress (väldigt fin - syns i nedan bild), markerade ryggar och fransar på några plagg och väskor. 20-talet är alltid hett för Smartasmia, men här hade jag lite svårt att välja en favoritkollektion - tycker det fanns fina saker i alla tre.

Foto: Smartasmia


Energie visade upp en något tamare kollektion i mina ögon, men det fanns flera guldkorn även där. Tweedjackor blandades med röda byxor, kadettjackor och T-shirts med gothinspirerade skärningar och print. Där bjöds också på fina skjortor, scarves och modsinspirerade cardigans. .

Alltså; en något militärinspirerad look i grunden som gjorts mer sofistikerad och uppdaterad samtidigt som ett litet stänk vintage lagts till. Materialen här var tweed, ull och bomull.

Foto: Smartasmia


Ovan syns kvällens underbart goa värdinnor från ModinÅkerlind, Helena Åkerlind längst upp till vänster och Camilla Modin till höger i samma bild. Passar också på att tacka dessa båda bönor för en utomordentligt supertrevlig tillställning igår och samtidigt ett tack till duktiga Peter Andersson (produktion), Ursula Wångander Maiden och Naomi Itkes (styling) och den eminenta stråkorkestern Stockholm Strings. En stor eloge också till duktig personal på Södra Teatern - det är alltid en ynnerst att få tillbringa några timmar där. .

Nedan till vänster i ovan bild syns Yeh-Yeh Girls väska igen...denna gång med förstärkt bling-bling i form av Ordning och reda-hjärta. Till höger kan sköna juvelen Sophie Gyllenhammar Mattsson beskådas - tillika smyckesdesigner som jag bloggat om förut. Tack för trevligt samtal! Passa på att spana in det underbara armbandet hon visar upp, vilket är helt nytt i kollektionen Sophiebysophie (så nytt att det ännu inte dykt upp på hemsidan...men det kommer).

Foto: Smartasmia


Efter en lång kväll och förbenat trevligt sällskap fotograferades ovan lilla "goodiebag" som erhölls från Miss Sixty. Ur innehåll kan möjligen ses en uppsättning smink från Easy Looks, duschcreme från Björk och berries, hjärta från Ordning och reda, parfymprov från Elizabeth Arden, senaste numret av Plaza och en cd från Wille Crafoord och Salem Al Fakir. Tackar så mycket! .

Herr Annoying tillbringade säkert en timme inuti goodiebagen innan jag fick titta och Herr Bäverlim var väldigt sugen han med.

9 kommentarer:

AC sa...

Oj. Låter som om det var en toppen kväll. KUL. Det var en visning som jag oxå gärna hade kikat lite på!

Smartasmia sa...

AC: jope - det var helkul:-) Och tackar för kommentar - du är givetvis välkommen hit:-) tjipp

Lolita Loco sa...

hehe, tackar för uppbackning raring... Jag lider av designrelaterat stressyndrom - är designen på sidan fel blir jag stressad. *lol*

Det bästa med nuvarande tema är att det är en tysk som gjort det, därav diverse tyska fraser här och där, som till exempel "Ein Kommentar"... DET har inte ni andra!

Smartasmia sa...

Lolita Loco: nej - det var bl a det jag föll för:-) Lite tyska kommentarer gör vardagen rolig! tjipp:-)

MiaShopping sa...

Vilken härlig eftermiddag och kväll du hade igår! Roligt att sminket från EasyLooks fortsätter att dyka upp i alla goodiebags :)

Smartasmia sa...

Miashopping: aha..där är ju den lilla blivande mamsingen:-) Underbart! Och visst hade jag en kalaseftermiddag/kväll igår:-) kram

Missy sa...

Jag vill också ha goodie-bags!!! Jag måste helt enkelt börja modeblogga och flytta till Stockholm...

Johanna sa...

Det var mycket intressant läsning. Många inlägg att kolla igenom. Verkar som du hade en trevlig kväll. Ha en härlig helg.

Smartasmia sa...

Missy: hehehe..jag kan gå omkring med dig i min goodiebag, sötingen:-)

Johanna: tack sötaste fröken! kram:-)