22 juni 2007

Grisbulle


Får man ha det så här bra?


Midsommarafton. Smartasmia ensam hemma med Herr Bäverlim och Herr Annoying. Surfar efter utemöbler. Får hits. Ringer pappa och frågar om det är okej med svartbetsat golv mot vita väggar. Och om sotaren kan komma innan torsdag.

Bredvid mig på golvet står en påse från Hope. I denna påse finns en ännu ej uppackad skjorta från Hope. Och en kasse från Acne med batiklinne i, ej heller här uppackat än. Bredvid mig på bordet står ett glas rött. I datorhögtalarna strömmar just nu "Chrystal" (New Order)...innan "They´re building walls around us now" (Moneybrothers) och dessförinnan ett par skivor med Joy Division - utan att ens vara deppig. Fantastiskt. Herr Boudoir ringer hem med jämna mellanrum för att kolla "om utbrända älsklingen mår bra...och inte dricker för mkt rött i sin nyfunna ensamhet". Har hämtat flyttkartonger från källarförrådet i förebyggande syfte, men inte börjat packa än. Stillheten innan. Kanske finns det hopp för mig också. Nu hörs "Love hurts" (Pat Boone) i jazztakt ur högtalarna. Ganska coolt.

Stockholm är nästan tömt på folk. Midsommarfirande. Utom jag och katterna. Och granntanten. Sällsamt är det.

Visst låter det fint med svartlaserat trägolv (läs mörkmörkbrunt som ser nästan svart ut) till vitmålade väggar och tak och som pricken över i:et en matchande svartlaserad nock i taket och på golvet några gråa fårskinn nonchalant utslängda. Bara så. Och en jävla septitank!

Ha en lika underbar midsommarkväll folks! Och glöm inte bort kullerbyttorna.

8 kommentarer:

Johanna sa...

Har ni fått tag i en lägenhet nu? Det låter faktiskt inte så illa din kväll.

Missy sa...

Svartlaserat trägolv till vita väggar är nästan det finaste som finns! Och det är varken mjöd eller kullerbyttor som får mig att säga det, det bara är så! Och du? Septitank är definitivt det nya svarta ;-)

Lugnt midsommarfirande på denna änden också, hoppas kvällen är toppenbra! :-)

Smartasmia sa...

Johanna: nope - inte än:-) Jo - jag har det helt okej...käkar mintchocklad, dricker ett glas rött, lite te, snusar och till detta körsbär:-) Hoppas du hade en okej arbetsdag!

Missy: visst är det så att septitank är det nya svarta! Aha...så Gbg är också nedtonat:-) Fast det är rätt skönt att chilla. Hoppas att också fröken Missy har en goder afton! Kramen

Missy sa...

Yup. Det känns inte dumt alls med nedtonad midsommar. Kram tillbaks!

Herr M sa...

http://web.telia.com/~u28501823/kattungarv15.htm
gulle-gull

Smartasmia sa...

Missy: du ska veta att du är en självskriven gäst i min förhoppningsvis nya tillvaro sen:-) Natti!

Herr M: jovars!

Lolita Loco sa...

Älskar de där kvällarna, det är själavårdande med självvald ensamhet då och då.

Själv har jag ätit mig nästan medvetslös på rökt makrill, tre sorters sill, hemodlad färskpotatis, Janssons, pannbiff, prinskorv, kräftröra, rökt lax, avokado, sparris och lite annat...
För att inte falla ur toppades det hela med TVÅ bitar jordgubbstårta med mandelmassebotten och hemlagad lemoncurd.
:D

Ja...vi gillar mat min syster å jag. hehe.

Långkram på dig gullet!

Smartasmia sa...

Lolita Loco: ahhh...där fick min gom en ångestattack över vad jag själv spisade igår (läs lite körsbär, mackor och mintchoklad):-) Heja LL med systra! Gillar också mat - men det känns mer motiverat att laga när sällskapet består av fler än 1 person. Härligt att höra att din midsommar var till belåtenhet! En lika långkram tillbaka serru:-)