03 juni 2007

Varuautomaten på Öös

Foto: Smartasmia


Som jag rapporterat förut var Smartasmia på Titti Bjernér-vernissage på Öös i torsdags. Här kommer min lilla sammanställning av densamma.

Ovan syns den omtalade varuautomaten vari Tittis smycken ställs ut. Påhittigt och effektfullt! Fick flashbacks till barndomens väntan på skolbussen som skulle ta oss tillbaka till skolan då vi småttingar väntade i simhallens fik med just sådan automat på behändigt tryckavstånd.

Har förut tipsat om fröken Bjernérs finfina smycken och nu fick jag chansen att träffa denna talangfulla smyckesdesigner i verkligheten. Titti pratade om bakgrunden till en del av hennes smycken - om det ofta dubbla budskapet hos dem och att hon också har två olika linjer i sin produktion; en linje där hennes konstnärsskap fritt får flöda och där man kan återfinna exempelvis ringar med glas i från olika demonstrationer där bl a krossat glas som slängts i protestsyfte återvunnits i desamma och den andra linjer kanske något mer "klassisk" där små flygplan, svärd, hjärtan och rosetter är förekommande teman. Jag gillar och rekommenderar er att antingen besöka Öös för att ta del av varuautomaten, eller helt enkelt kolla runt på Tittis hemsida.

Ovan syns också fröken Bjernér själv nederst samt ovan till vänster där hon visar upp ett vackert halsband med finurlig funktion; öronproppar i ändarna på vackert utformad tub - det ulitmata festivalsmycket!

Foto: Smartasmia

Ovan syns vad som intogs i förtäringsväg under denna trevliga kväll; vinbaserade sommardrinkar och de underbart vackra franska små bakverken = Smartasmia glad och yster.

9 kommentarer:

Jenny sa...

Men vilken kul idé med automaten! och vilka läckra små macarooner :) mums!

Smartasmia sa...

Jenny: japp - jag gillar idén lika mycket som du! Och kakelikakor:-)

Liza sa...

Vilken kul blogg du har!! :D Kolla gärna in min och min syster modeblogg! www.ThreeOfAKind.blogg.se. Kraam!

Smartasmia sa...

Liza: tackar - har varit inne en runda hos er nu:-)

Mickis sa...

vilken finfin ide med smyckesautomat!!

Smartasmia sa...

Mickis: visst är det! Jag gillade och fick som sagt nostalgi i blick:-)

Johanna sa...

Vad hände med dagens Burrfit? Gillade verkligen att du valt ut dina favorit ur kollektionen. Härlig rapportering där, önskar man kunde få följa med damen någon gång på liknande event. Kram

Missy sa...

Hmmm. Titti Bjernér verkar göra smycken helt i min smak. Ännu en i den lååånga raden anledningar att snart åka till Stockholm! :-)

Smartasmia sa...

Johanna: ahh..det var alla bilder i serien från aw 07 som jag hade tillgång till:-) Förhoppningsvis dyker det upp lite mer på Burfitts hemsida längre fram i sommar. Visst blir det liknande event framöver!

Missy: japp - nu är det dags att boka in en resa va:-)