17 november 2007

Mr Cao på Berns Asiatiska

Menyfoto: Smartasmia; kollage Smartasmia (klicka för förstoring)


I torsdags var Smartasmia och Yeh-Yeh Girl i eminint sällskap till bords med Sofia och en av delägarna till Berns, PG Nilsson på presslunch på Berns Asiatiska. Det pågår nämligen gästspel av den mycket skicklige kinesiske mästerkocken Mr Cao där under november. Det är med tyngdpunkt i det Hunanesiska (Xianqcai) köket som gästspelet sker, även om Mr Cao är bevandrad i alla de åtta kinesiska köken. Traditionell kinesisk kokkonst när den är som bäst. Efter provsmakning av ovan meny kan jag verkligen rekommendera ett besök.

Ytterligare en intressant gastronomisk nyhet på Berns Asiatiska under ovan period är ett exklusivt Yum Cha-paket. Yum Cha står för att "dricka thé" och paketet innebär ett urval av kinesiska théer i kombination med Berns Asiatiska dessertbuffé.

Även om jag inte är vegeterian är jag inte överdrivet förtjust i att äta kött. Jag åt t o m grisöron enligt ovan och tyckte det var gott. Så bra var det.

Tack till sötnosarna på Modinåkerlind, Camilla och Helena, samt till ovan grymma bordssällskap för genomtrevlig pratstund.

17 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

men tryne åt du väl ändå inte? :)

Smartasmia sa...

Hedgehog-sara: ahh..på tal om eminent besök - min favoritigelkotte är här..hurra:-) Nej...jag hade lite tur där - ty där går min gräns. Nafsa lite i folks öron har man väl gjort ngn gång, men ett tryne? Trynet hann inte fram i tid nämligen, så det blev bara grisöronen för mig:-) Ha en alldeles ypperlig lördagskväll.

Kajsa sa...

Åhhh men vad mysigt och trevligt det lät! Visst är jag ganska glad över att jag bor i jämtland och att vi har hus i skåne så att jag kan ta tillflykten dit närhelst jag vill men ibland blir jag ju liiiite sugen sådär och avundsjuk på er som bor i Stockholm eller runtomkringen. Bara det där att kunna gå ut och luncha eller äta middag med söta vänner på spännande restauranger låter ju så som taget ur en film. kajsa vill också!! Och Kajsa vill inte äta på Max vid Åretorg.. :P Men jag ska ta mig ned till civilisationen i Stockholm nu när broders flickvän flyttar hem. Så kan jag våldgästa henne i deras lägenhet mitt i centrala staden, knalla runt på aaaalla H&Mbutikerna och äta lunch med gosiga vänner. Jaja! :D Massa kram till gulligaste Smartasmia

Smartasmia sa...

Kajsabönan: hahaa! Det tog mig en massa år i Sthlm innan jag börjde bli inbjuden på liknande event. Eller tvingade folk att bjuda mig kanske är närmare sanningen;-) Även jag är ju uppväxt på el landet, vettu! I småland. Nära skåne. Och jag vet vad det innebär att äta på grillen när inget annat står till buds:-) Kram till Kajsasötisen

hedgehog-sara sa...

tur, för hur kan man ens förmå sig att äta trynen? Jag önskar dig också en najs kväll, jag ägnar min åt att torka mascara efter en synnerligen rörande film - Jakten på lycka, med Will Smith :)

Smartasmia sa...

Igelkottskan: hehehe...mascaratorkande är inte att leka med. Jag dubbelönskar dig en goder afton då:-)

yeh-yeh girl sa...

Yum cha verkar schysst. Tack för trevligt sällskap.

Lolita Loco sa...

Nåååå - vad gör du i helgen då?? Fikar med mig! Så det så. =D =D

Smartasmia sa...

YY-bönan: ahhh...tack själv finingen där! Yum Cha kan jag mkt väl tänka mig:-)

LL: ahhh..såg ju inte förrän nu:-( Kanske en date till veckan? :-)

Anonym sa...

Åh, jag var ju också sugen på att gå dit - men jag glömde att OSA :( Kul att vi blir grannar - vart är du? På Institutet eller på SMI kanske? Ska försöka komma tillbaks med bloggläsande och bloggande mer frekvent när skolan är slut och jag "endast" har jobbet att tänka på :) Ha det gott. Kram.

Smartasmia sa...

Shopoholychic: hejhopp lilla sötnosen:-) KI..alltså institutet. Kan maila för vidare info:-) Inget dåligt samvete för bloggbortfall....det finns en tid för allt, vetdu. Huvudsaken att jag vet att det finns en liten du där ute. Kram tillbaka

Maria sa...

Jag hade också gärna gått dit, men jag är ju också geografiskt handikappad, precis som Kajsa- fast åt andra hållet :) Matbesatta jag hade nog varit mer än nöjd verkar det som :) Fast grisöronen hade jag nog hoppat över...eventuellt;)

Vera sa...

Det lät som en trevlig provsmakning. Även fast öronen inte lät så tilltalande för gommen ;)
kramkramen kexet

Smartasmia sa...

Maria: hej sötbönan:-) Det var med berått mod jag smakade. Hehehe...man skola aldrig utgå ifrån att Sthlm är världens centrum. Det finns nog en Mr Cao lurandes i smålandet som i norrlandet med!

Vera: det var helokej:-) Jag gav mig den på att jag skulle smaka..och det var faktiskt inte illa alls. Kram tillbaka till sockerpinglan

Lolita Loco sa...

No problems bruttolito, jag menade nästa helg - var visst lite otydlig där! =)

I veckan kan jag IDAG - bara att hojta om du är på. =) I annat fall, söndag kanske? Runt lunch eller något i den stilen?

Smartasmia sa...

LL: möjligen idag; ska iväg strax, men maila mig så får du kontaktinfo:-)

Smartasmia sa...

LL: kanske ska tillägga att jag vid snabb sökning hos dig inte hittade din email eller så. Om du mailar mig kan det dessutom ta ett tag innan jag kan läsa...utan internet idag. Men det kan ev. greja sig...gör ett försök att maila mig. Kram