22 november 2007

Utsikt från en skärgårdsbåt

Foto: Smartasmia


För stressande innerstadsmänniskor och andra stressade själar;

Smartasmia rekommenderar en liten båttur minst en gång i månaden, ty det är bra för själen. Ovan kanske inte alltför upplyftande utsikt - dock vatten, vilket alltid gör mig glad - förevigades för någon vecka sen då jag tog mig just en sån liten båttur.

20 kommentarer:

Annie - PD sa...

Vatten och skog suger upp dålig energi och ger kraft helt klart.
:)

Smartasmia sa...

Annie: så är det:-)

Kajsa sa...

Jag tippar på att en liten tur i en fin båt som låter "tut tuuuut" är ungefär lika bra för själen som en liten skidtur uppe bland fjällen en vårdag när det enda man hör är riporna som skuttar runt i snön och frasandet för skidorna. Då trillar alla stenar av från ens kropp och man kan knapra kex i en snödriva. Mycket bra. Men do! Du är väl jättebra på att besvara kommentarer jue. :D Och jag har utmanat dig. Läs på min blogg. Ser fram emto att läsa om Smartasmia. ^^ Wii

Smartasmia sa...

Kajsa: hehehe..min tillvaro skulle te sig så mkt gråare utan din närvaro här ibland:-) Och båttur är helt klart jämförbart med skidtur i fjällen! Tack - jag gör mitt bästa för att hinna med att svara; jag menade nog rättare sagt att jag är dålig på att kommentera hos mina favoriter mellan varven. Utmanad? Jag? Kommer genast dit!

Marcus R sa...

Jag kan känna att en båttur på sommaren är... Hur nice som helst. Gärna med utgång från kusten, lite fram mot kvällen, i en varm kofta. Men! Så här års? Nja. Jag bor i Eskilstuna, väldigt långt från vatten (om man räknar bort ån som rinner rakt igenom stan) så jag kan verkligen uppskatta utspridda båtturer (på sommaren då). Men, om man bor på en ö t ex, är man inte rädd att man... Får för mycket av vatten och båtturer och på så vis sabbar det där fina med en väl vald båttur på sommaren som jag beskriver?

yeh-yeh girl sa...

Den där båten ser ut som en båt som jag brukar åka.

Smartasmia sa...

Marcur R: ahhh..där är ju min favorit-Marcus:-) Kul att höra av dig igen! Trodde nästan du gett upp efter mitt keramikinlägg till dig;-) Tror nog att det måste vara ngt allvarligt fel på mig - ty jag gillar det! Även när det yr snö i luften. Fast jag återkommer om en månad eller så med fullständig utvärdering. Tuna med å är en helt okej sommarsak:-)

Yeh-Yeh girlen: ajabaja....tystochfinnu:-) Kan nog vara mycket möjligt. Eller så. Fast i ditt fall är det sannerligen dags för en båttur igen...snart!

Missy sa...

Jag tycker att det ser mysigt ut, jag!

Smartasmia sa...

Missy: Missy är med mig:-)

Lolita Loco sa...

Mmmm... Själv kommer jag och tänka på när man fiskade krabbor, liggandes platt på en solvarm båtbrygga i Bohuslän när man var liten.... =)

Kram på dig bönis!

Smartasmia sa...

LL: inte alltför långt ifrån min egen barndom där! Även jag har legat på solvarma bryggor och klippor i Bohus:-) Fint! Kram själv

Mary Lady Luck sa...

Det ser helt underbart ut, skulle verkligen behöva en sån utflykt just nu. Lucky you :)

Smartasmia sa...

Mary LL: hoppas du vet att det bara är att skrika till så fixar jag! Tjipp

Kajsa sa...

Jey. Ska bli mycket mycket roligt att läsa om min favvis! Satt och funderade så att det knickeliknakade igår när jag skulle bestämma mig för vilka att utmana. Men jag kunde inte låta bli att utamana Smartasmia. Kan ju inte bli annat än spännande jue. :D
Och nu är jag sugen på att åka båt. Båt båt båt. Som säger "tuut". Får se till att hoppa runt lite i en båt som gör en högst illamående i Oman tror jag?!Nu ska jag ut och hoppeliskutta lite i snön. Ha en finfin fredag, kramar

Smartasmia sa...

Kajsa: finns lite att läsa om mig redan under "utmanad" till höger;-) Ska snickra ihop ett inlägg snart...jag lovar! Du får hojta till om du ska åt Sthlmshållet framöver så får jag väl ta en tuut-tur med fröken:-) Hoppa/skutta på du!

fashionholic sa...

jA!!! mysigt värre ;)kram på dig och trevlig helg!! pöss

Jenny sa...

mysigt mysigt! och jag tackar för den fina kommentaren :)

Smartasmia sa...

Fashionholic: pöss tillbaka:-)

Jenny: du äro så välkommen:-)

Fashion by a petite sa...

Ah, vaten och båt är godis för själen. Själv föredrar jag segling, på sommaren. Hoppas du har det bra.

Smartasmia sa...

FBAP: håller med dig:-) Jo - det är hyfsat okej här...lite mkt att göra bara. Kram