02 juni 2008

V is for...verification..?

Foto: Smartasmia


Ahhh...den gode Churchill gjorde på sin tid misstaget att vända handflatan mot sig själv. En förolämning mot den brittiska arbetarklassen som han så gärna ville vara vän med. Till slut var det någon medarbetare som diskret påpekade detta faktum för honom och mot slutet av sin karriär sågs han göra samma v-tecken med handflatan utåt.

Som gammal modebloggare som inte helt har glömt sitt ursprung (läs följer en del fortfarande)har jag på sista tiden inte kunnat undgå att se att den gamla arbetarklassens symbol gått och blivit populär igen i vissa sådana kretsar (modebloggar, alltså). Har nog inte använts så flitigt sedan hippiekulturen på 60/70-talet. Där ser man. Fast jag undrar....är v verligen för "victory" längre...eller bara för "verification".

Japp...jag har dålig humor.

13 kommentarer:

Johanna sa...

Jag röstar på det senare, inte är det victory inte.

Smartasmia sa...

Johanna: hehe..tro det.

Anna funderar sa...

Du pinglan, ibland behövs en god portion ironi för att klara tolkningarna. Och jag blir så trött på hela skiten ibland, inget är vad det ser ut att vara och är vad det borde vara.

Helt förvirrat och totalt osammanhängande fr mig till dig...massor av kram:)

Smartasmia sa...

AF: kramen är mottagen..och returneras i ny förpackning härmed:-)

Var dags glimtarn sa...

För varje nytt litet inlägg du spottar ur dig vill jag sätta mig med ett stort glas rött invid dig och prata. Ha! Helt ärligt. (fast det stora röda får vänta tills Juno gjort entré)

Smartasmia sa...

VDG: hehehe...tack:-) Dito finingen där! När Juno har gjort entré - då jäklans:D

Camilla sa...

Det gömmer sig en väldigt skarp hjärna och iakttagare där på ön, dessutom en som kan formulera sig ;). Du ser strömningar och lyckas formulera dem på ett så bra sätt.

Och symboler plockas upp (oftast av modevärlden) omtolkas och, tyvärr, förminskas oftast. Tyvärr är det nog deras öde - se bara på hakkorset som är en gammal solsymbol vill jag minnas. Och jag ska inte säga så mycket med tanke på den avatar jag valt hrm, hrm.

Kramar till öbruttan

Smartasmia sa...

Camilla: hahaha...du är en liten underbaring, du! Jag tokgillar din avatar:D Tror att det gömmer sig en minst lika skarp dito där under kepsen. Tack för de fina orden med. En massa kram tillbaka, bah!

A n k i e F o n t ä n sa...

Det delas ju en del tycke och smak, så då är det väl på sin plats med ett tecken som sänder en stark signal från modebloggaren till folket: - JAG tycker plagget är ok, så gå du sta och köp det osett.

A n k i e F o n t ä n sa...

inser att det var det du menade...

Smartasmia sa...

Ankiefontän: hahahaa! Det var helt okej även innan din andra kommentar:-) Kramen

Annie - PD sa...

Trodde V tecknet betydde köper du så köper jag på modebloggsspråk ;D
kram kram

Smartasmia sa...

Annie: menmen..det gör ju det...eller? :-))