15 februari 2007

Andra anhalten

Foto: Smartasmia på usel plats med usel kamera


Så har alltså Smartasmias modevecka i Stockholm satt igång rejält.

Igår var jag först på Fifth Avenue Shoe Repairs visning. Sedan följde en välbehövlig paus och återhämtning av andan (och uppladdning av bilder). Därefter bar det ut i Stockholmskvällen och ett besök först på urfina Camilla Norrbacks visning, sedan på spännande Nakknas (kommer reportage strax). Spännande var det också att försöka hinna ta sig mellan de två sista visningarna, men det funkade till slut (läs stöd åt medföljande vännina med übertjusiga stövletter, men med lite hala klackar för det rådande slaskunderlaget...hehehe).

Nåväl. Fröken Norrback ska först och främst ha en stor eloge inte bara för sina ecoluxury plagg, utan också för att de modeller som gick denna visning inte såg alltför utmärglade ut. En nyhet för höst- och vinterkollektionen är att den också kommer att innehålla en "Good T-shirt", en unisex-t-shirt i ekologisk bomull som sedan återkommer i en ny upplaga varje år. Hela Camillas vinst från dessa t-shirts går oavkortat till ett miljöfrämjande ändamål; denna första gång till ett projekt för ett renare Östersjön. Läs mer här.

Färgmässigt var det förutom svart och grått även en fuchsiarosa som var ljuvlig, en finfin grön nyans, beige samt vintervitt. Materialen var silke, tweed, kashmir och ull. Volymen i plaggen var tydlig, men där fanns även lite smalare silhuetter och lite A-linje. Ett mönstrat tyg dök också upp i några plagg och såvitt jag kunde se såg det mycket tilltalande ut. Smartasmia var mycket nöjd med större delen av denna kollektion och kan knappt bärga sig till hösten nu.

Och just det; om någon av er har förväntat sig skvaller i någon form här - du har du kommit helt fel. Jag skulle ha kunnat skriva en hel del små svidande pisksnärtar till betrakterlser, men jag nöjer mig med att konstatera att det fanns minst lika många inspierande som kreativa beklädnader i publiken som på catwalken (i positiv bemärkelse om någon missade). Smartasmia gillar inte skvaller.

Foto: Smartasmia på lika usel plats med samma kamera

Update:

Ser nu i efterhand att jag lyckats med bedriften att få med den fina kashmir-koftan med halsduk på båda kortserierna ovan. Orkar inte ta bort nu...och min ursäkt är att jag gjorde inlägget inatt...sorry:-)

10 kommentarer:

Mill sa...

Vilken tur att du rapporterar det som man faktiskt vill veta. Vill man ha skvaller får man helt enkelt läsa Se och Hör!

Maria sa...

Åh jag blir så sjukt avis på alla som kan gå på Sthlm fashionweek. Tur att alla modebloggar (och min) rapporterar därifrån. Det här så ju finfint ut!

Nääää... Jag som är så sugen på skvaller. Och jag kan bara inte med att köpa S&H än på ett par decennier ;)

Smartasmia sa...

Mill: jo, du..här serveras fakta (hoppas jag:-))...i sann Smartasmia-anda. Tack sötnosen där - och självklart vill jag försöka förmedla till alla som inte fått fina inbjudningar...även om mina kort lämnar saker att önska:-) tjipp

Maria: önskar jag kunde bjuda med dig - och alla andra som inte får chansen. Fast en hel del stress blir det = inte lika glamouröst;-). Och attans att jag inte är en skvallerlisa...ska försöka skärpa mig;-) Tack för kommentar och ha en superskön torsdag!

Sophie sa...

Å va du där oxå i går! Synd att jag inte vet hur du ser ut, för då hade jag kommi fram och hälsat!:)

Mvh Sophie♥
www.sophisticatedsophie.se

Mary sa...

Koftorna ser så otroligt mysiga ut, är halsduken till också i kashmir? Isåfall så svimmar jag av ha-begär :)

Sara sa...

åh vad kul! jag hade också velat vara där och gå på visnigar! kan bara hålla med föregående talare om att det är himlans bra att få vettiga rapporter så vi i bloggosfären kan hålla oss uppaterade.

Smartasmia sa...

Sophie: nej, vad dumt att vi inte visste om varandra! Hade varit kul att få ett ansikte:-) Ska just iväg till min sista "anhalt" - Back-visningen. Kanske ny chans då?

Mary: jag tror det. Kan kolla upp med Camilla efter modeveckan och återkomma:-)

Sara: tack så jättemkt för fin kommentar. Det gör stressen mellan visningarna - även om jag långt ifrån får gå på alla - mer uthärdlig:-) Kram

Anonym sa...

Jag gick Camilla Norrback isningen. Alla kläder var underbara, och jag finns faktist med på en av dina bilder. Haha.
Kram.

Smartasmia sa...

Anonym: hehehe...kanske kan vara flickan med vit tröja och långt hår, månne? Kul hur som helst..och välkommen hit:-)

Smartasmia sa...

Anonym: sorry...såg nu att du skrev att du gick visningen..var en av modellerna alltså:-) Smartasmia är lite trög;-) Ni var jättefina allihopa hur som helst. Gillade ögonbrynen! Tjipp