16 augusti 2007

Guldknappen 2007

Foto: Smartasmia


I tisdags kväll var Smartasmia på "vi-betalande"-varianten av Guldknappengalan som i år hölls i Bonniers konsthall. I eminent sällskap med Johanna. Och en drös prenumeranter - uppklädda till tänderna.

Jag gillar grejen med att ge lite glamour för oss "vanliga dödliga", men jag gillar inte att Damernas valt att helt dela upp galan i 1) kändisarna och det fiina folkets afton och 2) i prenumeranternas afton. Nu när man faktiskt betalar för kalaset tycker jag att det vore på sin plats att (huuga) blanda lite mer mellan "gränserna" under båda kvällarna. Bara ett litet förslag från mig. Har en känsla av att många av prenumeranterna skulle tycka det var ännu mer glamour om de fick spana lite på "det kända folket" (inte nödvändigtvis i mitt fall). Lokalen kändes dessutom en aning för stor - det var en väldigt mycket stelare tillställning än sist jag besökte Guldknappengalan 2005 - då på Street vid Hornstull. Där var det drag!

Fast lite glamour blev det även för oss. I form av trevliga medarbetare från Damernas som minglade runt och givetvis från chefredaktör Mona och moderedaktör Martina och årets Guldknappenvinnare - fröken Ann-Sofie Back som ovan. Det bjöds på visning av Back-kollektionen aw 07 - som jag rapporterade från under förra modeveckan i Stockholm - om än något modifierad. Alltid trevligt att vila ögonen på Backplagg.

Och lite i smyg höll jag med den något överförfriskade damen bredvid mig på frontrow som fick tuppjuck och tillrättavisning under visningen som skrek "varför så smaaala modeller" hela tiden. Som vanligt.

6 kommentarer:

yeh-yeh girl sa...

Hoppas de bättrar sig till nästa gång.

Annie - PD sa...

Tack för en finfin rapport :)
trist att det inte blandas lite... Överförfriskade damer ska man dessutom alltid hålla med för husfridens skull ;)

Smartasmia sa...

Yeh-Yeh Girl: japp - förhoppningsvis kanske ngn därifrån råkar slänga ett getöga här...annars får jag väl maila mitt förslag. För bättre måste det bli för att jag ska bli sugen på att gå igen.

Annie PD: varsågod bönan:-) japp - fram för blandning! Och jepps - det är lugnast så.

Missy sa...

Bra rapport från modeoraklet Mia, gillar särskilt slutklämmen :-) Kram på sig!

Smartasmia sa...

Missy: hahaha...en tackar speciellt för modeorakelstiteln där:-) Jag gillar! Och bamsekram rätt tillbaka snuttan!

Johanna sa...

Jag håller så med, hade det inte varit för mitt underbara sällskap för kvällen hade det varit ett riktigt bottennapp.