26 juli 2007

Pausbild

Foto: Smartasmia


Ojoj.

Det här är definitivt det längsta jag varit utan bloggande och jag måste säga att jag gillar att ha lite "semester". Fast jag saknar Er och alla kommentarer! Tyvärr är jag ännu inte "uppkopplad" där ute på skärgårdsön, men jag hoppas att det kommer att ske inom en hyfsat snar framtid. Gamla husägaren har hittills tagit 5 veckor på sig att säga upp sina gamla tele- och internetavtal...

Har faktiskt inte ens hunnit tänka kläder under den sista veckan p g a flytt, målarfärg och städande och jag är banne mig riktigt stolt över det.

Bjuder på ovan pausbild tills jag är uppkopplad igen. Det är en riktig trollskog där ute på ön och jag hittar fortfarande nya vildsmultron i vägrenen upp till huset. I trädgården finns det jordgubbar, blåbär, lingon, smultron och hallon så det är bara att gå ut och fylla sin frukostskål.

Hörs snart igen. Ta hand om Er så länge.

13 juli 2007

Rea- och hårklipp

Foto: hmm...Smartasmia p g a Arvikafestivalbortfall

Jomenvisst.

Här kommer ett före och efter le hårklipp enligt ovan. Och ett före och efter ett par reaklipp som jag gjorde idag (tur att Herr Boudoir är bortrest.....misstänker att jag fått straffmåla annars). Bodyn är från Monki och gick loss på 90 SEK efter 50% och scarfen är från Filippa K - 250 SEK efter samma 50%.

Vila från viivilla


Snart helgigen och Smartasmia har tillfälligt landat hemma i lägenheten. En välbehövlig paus från vi-i-villa - även om jag redan längtar tillbaka ut igen.

Är ju inte 20 längre och igår gnisslade kroppen så fort jag rörde på mig efter tisdagens och onsdagens trapetsakter i huset. Lite bättre idag, men jag är stel som en vandrande pinne. Det börjar dra ihop sig inför flyttlass på onsdag och "vilan" hemma innebär packande av diverse saker i flyttkartonger. Herr Boudoir har valt att tillfälligt retirera och gör så på Arvikafestivalen....den lilla grisbullen där. Det blir dubbelt upp när du kommer tillbaka....hör du det!

Inga bilder från renoveringen än, men jag ska försöka komma ihåg att ta med kameran nästa vända. Dammängderna i huset gör det dessutom till en dålig plats för kameror och andra tekniska saker just nu. Och för allt levande. Fick förresten en mycket finurlig inflyttningspresent av fröken J, Herr M och Freja; superlyxiga trädgårdshandskar i rött med kardborrknäppning och förstärkta ytor (ser ut som mina röda bilhandskar faktiskt) och ett litet trädgårdskit med hacka, spade och räfsa för rabatterna (de blivande). Dessutom står nu givetvis en rosa flamingo i trädgården, vilken matchar grannens faluröda lilla stuga rackarns så bra.

I eftermiddag ska jag klippa mig. Inte heller denna gång hos Bobo som är på semester...det blir hans vapendragare och broder-i-dåliga-skämt farbror Magnus som får den äran. På Blowout. Har tröttnat på att låta håret växa ut och insett att jag ser ut som en hippie. Dessutom har det ändå fastnat så väldans mycket vit målarfärg i testarna att det förmodligen är enda utvägen.

Tjipp på Er så länge.

10 juli 2007

Rapport från en målarfärgshink


Som jag nämt förut har jag en hel del att syssla med för stunden....därav min lilla bloggtorka de sista dagarna, vilket jag ber allra ödmjukast om ursäkt för.

Idag hängde jag exempelvis nästan i knävecken målandes tak. Då gäller det att koncentrera sig! Började måla i brackor, men insåg snart hur mkt det droppar när man målar tak och det slutade med att jag hängde där i underkläder och linne. En syn för gudar, alltså. Lägg till detta ett osannolikt tjockt dammlager i hela huset efter slipning av väggar. I kombination med ofantliga mängder kroppsutsöndring i form av svett är det rent förödande kan jag tala om. Man behöver egentligen inga kläder alls då kroppen efter en stund har byggt upp ett flercentimetertjockt lager av damm och färg.

Dessutom har jag ingen internetuppkoppling där jag är och målar ännu. Hav tålamod - jag är tillbaka i Edra liv snabbare än Ni kan ana.

06 juli 2007

Inget vanligt vispastick

Foto: en råbarkad Herr Boudoir


Känsliga läsare varnas! Ber om ursäkt om ni redan tittat på bilderna ovan.

Smartasmia spenderade lunchen hos vaccineringsställe för min andra vaccineringsomgång mot TBE (fästinghuliganer). Inte nog med att det sticks.....det kostar mucho också! Fast sköterskan med sprutan var jättesnäll. Herr Boudoir sa att jag hade sprutskräck innan till henne, vilket jag inte har, varpå han "fick" följa med in och plåta. Han blev också stucken sen, men Smartasmia är finkänslig och dokumenterar inte sådant. Fast varken han eller jag fick en valfri leksak efteråt. Det såg jag minsann att två små fröknar innan mig fick.

Orättvist är det.

Ny kunskap


Veckans shopping för Smartasmia har varit parkeringsavgifter för nya lilla bilen.

Nu vet jag saker som att man inte kan anmäla sig för boendeparkering förräns bilen står registrerad på exempelvis mig (vilket i detta fallet tog en vecka) och att det kostar 96 SEK/dygn att stå parkerad i Stockholm innerstad utan parkeringstillstånd. Slutligen att parkeringstillståndet förhoppningsvis dyker upp på tisdag nästa vecka. Med lite tur.

05 juli 2007

Tema Svartvitt

Foto: Net-A-Porter; kollage: Smartasmia


Det något ostabila vädret (läs rått, grått och halvkallt i morse...nu gassande sol och kvavt) inspirerade till ovan "Tema Svartvitt" där en kappa får rycka in som värmande faktor för kallare sommarkvällar (och -mornar).

Kappa: Diane Von Furstenberg, 396,90 Euro på Net-A-Porters rea; skor: Marni, 296,25 Euro på rea, väska: NotRational, 143,88 Euro på rea; klänning med knappar: Michael Kors, 798 Euro (ny för säsongen).

04 juli 2007

Utställning


Ni kanske kommer ihåg att jag bloggade om ett vernissage på Svart för ett tag sedan där Josefin Fahlgren ställde ut sina 50-talsinspirerade alster. Om du missade hennes finfina saker förra gången finns en andra chans nu:


Uställningen finns att beskåda på restaurang Sacré coeur i Stockholm mellan den 5 juli och den 9 augusti. Gå dit!

Inlägg till Marcus

Foto: Magnus Torle för Aftonbladet


Ahhhh.

Smartasmia blev så taggad av Marcus fina kommentar på mitt förra inlägg att jag nu känner att jag måste ge Marcus ett alldeles eget litet inlägg. Det här är för dig, Marcus:-)

Smartasmia goes Vi-i-villa är allt för underbart myntat för att lämnas ifred. Tack! Och det är Alfs hemgjorda lilla rede med keramikpippi och ägg som syns ovan som exempel på hur man kan pynta i sin lilla trädgård. Ser du, Herr Boudoir? Bara att sätta igång!

En modeblogg? Ja visst ja..... Tema Svart

Foto: Browns Fashion, My Theresa; kollage: Smartasmia


Ehum.

Det kanske inte har handlat så himlans mycket om mode de senaste dagarna här, så jag ger er ovan "Tema Svart" som en liten hyllning till oss svarta små modesjälar.

Skor: Fendi, 370,00 Euro; klänning: Josh Goot, £370; väska: Rika, £180. Le inspiration som alltid.

03 juli 2007

Bekännelser

Foto: Smartasmia


Smartasmia ber allra så ödmjukast (igen) om ursäkt för mitt hemlighetsmakeri nedan, men nu kommer bekännelsen.

De sista 10-15 åren har jag mer och mer börjat längta efter ett eget hus (läs jag är ju gammal bonddotter uppväxt i de djupa skogarna), men det har stannat på drömnivån ända fram tills idag. Idag är en sjujäklans dunderdag i mitt - och Herr Boudoirs - liv då jag just kommit hem från köp av ovan lilla hus. Mitt i skärgården. Mitt i planeten på mig. Och faktiskt på samma ö som Herr M och Fröken J...och Freja. Nu är vi nedtryckta av tuunga skulder till le bank - dock sprillande ystra.

Den absolut rättaste gissningen om våra hemlisar klurade fröken Missy till. Du vinner en öl, kexet. Eller en guidad Sööduur-tur med Smartasmia. Eller både och.

Skål gutår systrar och bröder! Och tillåt mig att flippa ut lite här; iiiiiiiihhhoooooooooo!

Hemligt uppdrag


NU börjar det dra ihop sig för Smartasmias "hemliga leferne" den sista tiden. Idag ska ut och göras lite business.

Berättar mer när jag är tillbaka.

02 juli 2007

Urbota


Det här vinner Smartasmias pris för "mest meningslösa inlägg i vardagen på länge". Ni som känner mig vet att jag inte tycker om att nedvärdera andra individer så det är med viss tveksamhet jag postar detta inlägg....dock var det alltför frestande.


För övrigt vill Smartasmia inte sticka ut på flygplatser nuförtiden (läs har ingenting med olagliga droger eller dyligt att göra..). Jag tror inte heller att jag skulle bli uppgraderad om jag sätter på en MJ-etikett eller två på väskan. Jag tror inte ens att jag skulle vilja bli uppgraderad p g a detta.

Hemlisar

Foto: Smartasmia


Smartasmia har möjligen varit lite hemlig på sistone, vilket jag givetvis ber ödmjukast om ursäkt för. Får sin förklaring snart.

Under tiden kan ni ju fundera på varför jag plötsligt handlat varsitt "förnedringshalsband" till Herr Annoying och Herr Bäverlim - med tillhörande adresslapp, bjällra och reflex - och dessutom ovan droppar mot fästingar (inte loppar...de båda herrarna reserverar sig å det grövsta här och låter meddela att "de minsann aldrig har haft några "Fleas" och ej heller kommer att få"). Eller varför Herr Boudoir och Smartasmia ska gå och ta en andra vaccineringsomgång senare i veckan.

Bok på gång

Foto: lånat från M.A. Numminens hemsida


Ny vecka har just börjat och fasen vet om inte solen nedan hjälpte, ty idag är den framme igen.

Läste just på DN att den gamle Smartasmia-favoriten M.A. Numminen skriver på ny bok om hans år i Stockholm under 70-talet. Ses fram emot. För dig som inte har en aning om vem denna finske nationalskald är kan du alltid gå in på hans hemsida eller leta efter hans eminenta låt "Som en gummiboll" som en liten introduktion.

01 juli 2007

Önskad närvaro

Teckning: hmmrpfhhh..Smartasmia


Söndag.

Inte ett spår av sommarsol över Stockholm innerstad idag. Vart har den lille gynnaren gömt sig? Tills den behagar titta fram igen ger Smartasmia er ovan.